Αποκάλυψη Nordic Monitor: «Ο Ερντογάν ζητά και θα ΠΑΡΕΙ εξουσιοδότηση για πιθανή ΕΠΕΜΒΑΣΗ στην Ελλάδα»

Με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο...

«Εξουσιοδότηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της χώρας μας στο πλαίσιο εφαρμογής του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου ζητά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Στην εν λόγω εξαιρετικά σημαντική είδηση φέρεται να προχωρά η ερευνητική ιστοσελίδα Nordic Monitor του αυτοεξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το τουρκικό καθεστώς.

Στην προεδρική πρόταση υποστηρίζεται ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να επιτευχθεί μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη ή ολοκλήρωση της διαδικασίας πολιτικού διαλόγου, σημειώνοντας πως οι κίνδυνοι και οι απειλές, που τίθενται σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, εξακολουθούν να υφίστανται στην Λιβύη. Υπογραμμίζεται δε ότι εάν επαναληφθούν οι επιθέσεις κατά της νόμιμης κυβέρνησης, τα συμφέροντα της Τουρκίας τόσο στην Μεσόγειο όσο και στην Βόρεια Αφρική θα επηρεαστούν αρνητικά.

Στην τελική παράγραφο του κειμένου όμως, σύμφωνα με το Nordic Monitor, κρύβεται το στοιχείο, που αποκαλύπτει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του Τούρκου προέδρου!

Σε αυτό ζητά την έγκριση του κοινοβουλίου για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων σε ξένες χώρες για επιχειρήσεις και επεμβάσεις, προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά τα συμφέροντα της Τουρκίας στην κατεύθυνση άσκησης δυναμικής πολιτικής! Παράλληλα συμπληρώνει πως το εύρος των επιχειρήσεων, ο αριθμός των στρατευμάτων και ο χρόνος που θα αναπτυχθούν θα καθοριστούν από τον ίδιο.

Η χρήση του όρου «χώρες» αντί για την λέξη «Λιβύη» ως την συγκεκριμένη χώρα, στην οποία θα σταλούν στρατεύματα, επιτρέπει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στείλει στρατεύματα σε όποια χώρα της περιοχής μας κρίνει απαραίτητο, με το σκεπτικό της προστασίας των συμφερόντων της Τουρκίας.

Επομένως, η προαναφερθείσα πρόταση προς την τουρκική εθνοσυνέλευση, δίνει στην Άγκυρα έδαφος, προκειμένου να μπορεί να αναλάβει δράση κατά τρίτης χώρας ισχυριζόμενη ότι υπάρχει παραβίαση στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με την εφαρμογή της ανυπόστατης Συμφωνίας Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών Τουρκίας-Λιβύης, που υπογράφηκε το 2019, με τη μόνη χώρα, που πλήττεται από αυτή την παράνομη συμφωνία να είναι η Ελλάδα.

Όπως σχολιάζεται, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι η πρόταση Ερντογάν έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την ευθεία απειλή πολέμου κατά της χώρας μας με αφορμή την στρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου και την ίδια μέρα με την προαναγγελία από τον ίδιο των επικείμενων γεωτρήσεων από το 4ο τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο, γεγονότα, που δημιουργούν προφανείς συνειρμούς.

Η έγκριση της πρότασης Ερντογάν, που θα εξεταστεί το αμέσως προσεχές διάστημα, θεωρείται δεδομένη καθώς ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει την πλειοψηφία στο νομοθετικό σώμα.

Τι ετοιμάζεται άραγε και πότε;;; Ένα (ελεγχόμενο;;;) θερμό επεισόδιο, το οποίο θα σηματοδοτήσει εξελίξεις και αλλαγές στην περιοχή μας;;; Θα το περιμένει η πολιτική ηγεσία;;; Θα υπάρχει συνεννόηση;;; Ή θα αιφνιδιαστεί;;;;

Ο χρόνος θα δείξει…

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί