«Αποκάλυψη» ενός αγγέλου «Σεραφείμ» μέσα στην Αγιά Σοφιά

Ενώπιων μιας «αποκάλυψης» βρέθηκαν οι τούρκοι μέσα στον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη  όταν κατά την διάρκεια των εργασιών αποσυναρμολόγηση ενός ικριώματος επανήλε στο φως μετά από αιώνες ψηφιδωτό ενός αγγέλου «Σεραφείμ» στην οροφή στης Εκκλησίας. «Αποσυναρμολογήσαμε εντελώς το ικρίωμα σήμερα», δήλωσαν οι τούρκοι αξιωματούχοι στις 22 Νοεμβρίου. Το ικρίωμα κατασκευάστηκε αρχικά το 1993 […]

Ενώπιων μιας «αποκάλυψης» βρέθηκαν οι τούρκοι μέσα στον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη  όταν κατά την διάρκεια των εργασιών αποσυναρμολόγηση ενός ικριώματος επανήλε στο φως μετά από αιώνες ψηφιδωτό ενός αγγέλου «Σεραφείμ» στην οροφή στης Εκκλησίας.

«Αποσυναρμολογήσαμε εντελώς το ικρίωμα σήμερα», δήλωσαν οι τούρκοι αξιωματούχοι στις 22 Νοεμβρίου. Το ικρίωμα κατασκευάστηκε αρχικά το 1993 για την επισκευή του κύριου τρούλου της εκκλησίας (που μετατράπηκε σε τζαμί) και παρέμεινε μέσα για 17 χρόνια μέχρι να ληφθεί απόφαση το 2010 να διαλυθεί.

Ωστόσο, το 2013, το ικρίωμα ανακατασκευάστηκε για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στις εργασίες αποκατάστασης.

Στην Αγία Σοφία, υπήρχαν συνολικά τέσσερις φτερωτές μορφές αγγέλων Σεραφείμ και Χρεβουβείμ που κατασκευάστηκαν κάπου μεταξύ 900-500 μ.Χ., που απεικονίζουν τους τέσσερις βιβλικούς αγγέλους που πιστεύεται ότι φρουρούν τον ουρανό.

Το 2009, οι ειδικοί αποκάλυψαν ένα από τα τέσσερα ψηφιδωτά αγγέλου που κρύβονταν μέσα στον ναό για 160 χρόνια πίσω από γύψο και μια μεταλλική μάσκα.

Σύμφωνα με την Hurriet, το ψηφιδωτό, το οποίο είναι  1,5 μέτρο μήκος Χ 1 μέτρο πλάτος, είδε για τελευταία φορά ο Οθωμανό Σουλτάνο Αμπντλμέμετς και  ο Ελβετός αρχιτέκτονας Gaspare Fossati, ο οποίος ηγήθηκε των προσπαθειών μετατροπής της εκκλησίας  στο μουσείο μεταξύ 1847 και 1849.

ΠΗΓΗ: Sigmalive

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί