• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αποφοίτηση Ουκρανών στρατιωτικών από Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ

Αποφοίτηση Ουκρανών στρατιωτικών από Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ

army
Με επιτυχία ολοκλήρωσαν τη φοίτηση τους στο Σχολείο Σχεδίασης Τακτικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOTG Staff/ Planning Course) στο στρατόπεδο «ΚΑΛΙΝΣΚΗ» στο Μεγάλο Πεύκο, οι εκπαιδευόμενοι της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ουκρανίας.

Το εν λόγω Σχολείο διδάσκει τη διαδικασία λήψης απόφασης κατά την σχεδίαση Ειδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με το πρότυπο του ΝΑΤΟ και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ.

Η παραπάνω εκπαίδευση διάρκειας 10 ημερών – από τις 5 έως τις 15 Οκτωβρίου – πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, κατόπιν ενεργειών του ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο συνδρομής της ελληνικής ΔΔΕΕ στο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της ΔΕΕ της Ουκρανίας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Τα πτυχία στους απόφοιτους Ουκρανούς στρατιωτικούς επέδωσε ο Επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος Ιωάννης Γκοντικούλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Sergii Shutenko και ο διοικητής ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ Υποστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας.

photo αρχείο eurokinissi