Ο βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που προέρχεται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, θέλοντας να θίξει το ζήτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη είπε: «Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος».
Η εν λόγω αναφορά του κ. Ζεϊμπέκ κατά την συνεδρίαση της ειδικής διακομματικής επιτροπής της Βουλής για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης, προκάλεσε όπως αναμενόταν τη σφοδρή αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη από τη ΝΔ, οι οποίοι χαρακτήρισαν τα στάση του βουλευτή απαράδεκτη. «Είναι τραγικός ο ισχυρός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία, αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.
Άμεση ήταν πάντως και η αντίδραση του Γιώργου Κατρουγκαλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει θητεύσει στο υπουργείο Εξωτερικών και έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, διορθώνοντας τον βουλευτή και παίρνοντας ξεκάθαρες αποστάσεις, λέγοντας: «η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Προφανώς ο κ. Ζεϊμπέκ άλλο ήθελε να πει, ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων εκκλησίας – κράτους».
(Reader – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράκ κλείνει τον εναέριο χώρο του, εν μέσω βομβαρδισμών των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν
- Διάγγελμα Τραμπ: Ξεκινήσαμε μαζική πολεμική επιχείρηση κατά του Ιράν – Video
- Έπος: Προσέλαβε τον κορυφαίο μίμο του Τομ Κρουζ μόνο για τον εαυτό του! Πώς αντέδρασε, vid
- “Κολλημένοι” στις οθόνες των κινητών: Τι δείχνει η έκρηξη στα σύντομα βίντεο των social media
- Ισραηλινά πλήγματα και στο νότιο Λίβανο
- ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες της Αττικής στις 4 Μαρτίου
- Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στη Βολιβία: Έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα – Τουλάχιστον 20 νεκροί, vid
- Με αμερικανική συμμετοχή οι βομβαρδισμοί στο Ιράν – Χτυπήθηκαν κυβερνητικοί στόχοι, vid
- Αγοράκι από την Κίνα ορκίζεται να κάνει σχοινάκι για κάθε like…Και μετά συνέβη αυτό!
- Η ΕΕ ζητά αποκλιμάκωση των μαχών Αφγανιστάν – Πακιστάν
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΔΕΔΥ
ΚΗΦΙΣΟΣ
ΝΕΟΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΝΦΙΑ
ΒΡΟΧΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΜΜ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ









