Η εκδήλωση είχε την ονομασία «Θάλασσα των Νήσων» το νέο όνομα τουρκικής προέλευσης για να ακυρώσουν το ελληνικό «Αιγαίο» και να ενισχύσουν την προπαγάνδα τους κατά της Ελλάδας. Ο Τατάρ, ο πρόεδρος-μαριονέτα του ψευτοκράτους στην Κύπρο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ανέφερε ότι «Όλη η Κύπρος πρέπει να έλθει υπό τουρκική κυριαρχία» είναι χαρακτηριστική γραμμή υποδούλωσης όλης της Κύπρου υπό την ημισέληνο. Αυτά να τα διαβάζουν όσοι ευελπιστούσαν ότι η εκλογή Τατάρ στα Κατεχόμενα είχε αναδείξει κάποιον ο οποίος δε θα είναι υποχείριο του Ερντογάν και γενικά της όποιας τουρκικής ηγεσίας.
Ο Ερντογάν με τη σειρά του αναφέρθηκε κατά της Ελλάδας μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσει ακόμα και το προσφυγικό για να υποστηρίξει τις θέσεις του. Και μόνο η παρουσία του στην επέτειο σε μία εκδήλωση με τέτοιο όνομα είναι ενδεικτική των ανθελληνικών θέσεων που λέχθηκαν σε αυτή με την προπαγάνδα του προσφυγικού/μεταναστευτικού να πουλά ιδιαίτερα στο αιθεροβάμων κοινό των ψηφοφόρων του νέο-σουλτάνου οι οποίοι βράζουν από την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών στη Μικρά Ασία και την παραμονή τους σε αυτή. Η μέθοδος ότι για όλα φταίνε οι Έλληνες είναι άλλωστε ενδεδειγμένη για αυτές τις καταστάσεις.
Τέλος, τη σκυτάλη ανέλαβε ο Υπουργός Αμύνης Ακάρ ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε ότι στόχος της Τουρκίας είναι η διατήρηση του Τουρκικού Στρατού στην Κύπρο καθώς η παρουσία του εξασφαλίζει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δε θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των τουρκοκυπρίων και Ένωση της Μεγαλόνησου με την Ελλάδα. Κατ’ αυτόν άλλωστε οι Τούρκοι έχουν χύσει πολύ αίμα εδώ και πλέον των 300 ετών για την κατοχή της Κύπρου και για το λόγο αυτό αυτή ανήκει στην Τουρκία.
Το αν όλες αυτές οι δηλώσεις προμηνύουν «σκληρό ρόκ» από την Τουρκία σε Αιγαίο και Κύπρο το επόμενο διάστημα, τόσο με το μεταναστευτικό που αναμένεται να φουντώσει τους επόμενους μήνες και στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μένει να φανεί. Και φυσικά η απορία είναι με τι κινήσεις θα συνοδευτούν οι προκλήσεις της Τουρκίας με μοχλό το μεταναστευτικό την ίδια ώρα που η Ελλάδα ασχολείται αποκλειστικά με εμβόλια και μάσκες.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο μπαράζ αφίξεων αλλοδαπών νότια της Γαύδου
- Hellenic Train: Έως την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου η υποκατάσταση με λεωφορεία στην Αγ. Ανδρέας- Καμίνια
- Νέος ηγούμενος στη Μονή Σινά ο αρχιμανδρίτης Συμεών Παπαδόπουλος
- “Πρωτόγνωρες καταστάσεις”: Πάνω από 1.000 οι παράνομοι μετανάστες στις εγκαταστάσεις στα Χανιά
- Γ. Γεραπετρίτης: Άμεσα η έναρξη των συζητήσεων για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών με Λιβύη
- Με τον νέο ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Όρους Σινά επικοινώνησε ο Γ. Γεραπετρίτης
- Η πραγματικότητα πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί
- Η αλήθεια που πονάει και οι ηλίθιοι την αγνοούν
- O αδερφός του Μασκ οργάνωσε το θέαμα με 3.000 drones εμπνευσμένα από τον Μιχαήλ Άγγελο, vid
- Το πιο τρελό flashmob στο Παρίσι: 30 μουσικοί ερμήνευσαν το «Bohemian Rhapsody», vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
