• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανοίγει το στόμα να καταπιεί την Κύπρο ο Ερντογάν – Οι ΕΙΚΟΝΕΣ μιλούν από μόνες τους (vid)

Ανοίγει το στόμα να καταπιεί την Κύπρο ο Ερντογάν – Οι ΕΙΚΟΝΕΣ μιλούν από μόνες τους (vid)

erntogan_tatar
Οι διεθνιστές τον αφήνουν...

«H ομοσπονδία δεν είναι ένα μοντέλο λύσης που μπορεί να ισχύει και χρειάζονται νέες ιδέες».

Αυτό δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξή του με τον νέο κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, δίνοντας το σύνθημα της απόλυτης παρέμβασης των Τούρκων στο Κυπριακό. Η διεθνής Κοινότητα αφήνει τον Ερντογάν να αλωνίζει, προτείνοντας ένα νέο σχέδιο Ανάν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο «τουρκικός μπαμπούλας».

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί οι οποίοι έχουν ιδρύσει δύο ξεχωριστά κράτη», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι πλέον πρέπει να τεθεί στο τραπέζι η λύση δύο κρατών. Ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ακόμη ότι στις 15 Νοεμβρίου θα μεταβεί στα κατεχόμενα για την επέτειο του ψευδοκράτους, ενώ θα εγκαινιάσει και το νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία. Πρότεινε ακόμη να κάνουν και πικνίκ στα Βαρώσια.

 Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι πιστεύει πως θα διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση με τον Ερσίν Τατάρ στη θέση του Τ/κ ηγέτη. «Είχαμε μια περιεκτική και εποικοδομητική συνάντηση. Συζητήσαμε τα βήματα που θα γίνουν στην Κύπρο και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τουρκική πλευρά είναι υπέρ μας δίκαιης και βιώσιμης λύσης. Μόνο οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς δεν αρκούν για λύση. Είναι προφανές ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει μια αντίληψη προς την κατεύθυνση της αποδοχής του τ/κ λαού ως ισότιμου εταίρου. Οι Ε/κ δεν θέλουν να μοιραστούν το κράτος που σφετερίστηκαν το 1963 από τον τ/κ λαό», υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, «έχει γίνει αντιληπτό ότι οι παρούσες παράμετροι δεν οδηγούν πουθενά τη διαδικασία που υπήρξε εδώ και μισό αιώνα. Τόνισα ότι η ομοσπονδία δεν θα μπορούσε πλέον να είναι ένα έγκυρο μοντέλο για λύση και ότι χρειάζονται νέες ιδέες», υποστήριξε.

 Ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι “υπάρχουν ήδη δύο ξεχωριστοί λαοί, οι οποίοι έχουν ιδρύσει δύο ξεχωριστά κράτη αυτή τη στιγμή”. Η βάση της λύσης, “κατά την οποία οι δύο λαοί θα μπορούν να ζουν ο ένας δίπλα στον άλλο μέσα σε ειρήνη, ευημερία και ασφάλεια, βασίζεται στις πραγματικότητες στο νησί. Πιστεύω ότι τώρα η λύση των δύο κρατών πρέπει να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μία ρεαλιστική προσέγγιση”, ανέφερε.

Ο Ερντογάν έχει τα σχέδιά του και οι διεθνιστές ελπίζουν να τον χρησιμοποιούν για να παρουσιάσουν στους Έλληνες ως εναλλακτική «λύση» αποκλιμάκωσης μία διαφορετική έκδοση του σχεδίου Ανάν. Τι θα γίνει στο τέλος;;;

 Ο Ταγίπ Ερντογάν πάντως ανέφερε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε είδους προσπάθεια για την ανάπτυξη του ψευδοκράτους σε οικονομικό, διπλωματικό και κοινωνικό επίπεδο. “Στόχος μας είναι να αυξήσουμε το βιοτικό επίπεδο του τ/κ ‘λαού’ και να τους κάνουμε να βλέπουν το μέλλον με ασφάλεια. Τουρκοκύπριοι, η Τουρκία θα είναι πάντα στο πλευρό σας. Ελπίζω ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες μαζί και θα ζήσουμε καλύτερες μέρες”, είπε.

Δείτε την υποδοχή που έκανε στον τουρκοκύπριο ηγέτη Τατάρ ο Ερντογάν, η εκλογή του οποίου ενισχύει τον ρόλο του «Σουλτάνου» στην Κατεχόμενη Κύπρο. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανοίγει το στόμα για να καταπιεί την Κύπρο!

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους: