Αμφισβητεί νησιά και εναέριο χώρο ο Τσαβούσογλου και λέει πως θα συνεχιστούν οι τουρκικές παραβιάσεις

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε εκ νέου σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, αναφερόμενος και στο ζήτημα των F-16. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως «δεν είναι εφικτό να πούμε ‘ναι’ σε μια διαδικασία για τον ελληνικό εναέριο χώρο». «Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; […]

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε εκ νέου σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου, αναφερόμενος και στο ζήτημα των F-16.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως «δεν είναι εφικτό να πούμε ‘ναι’ σε μια διαδικασία για τον ελληνικό εναέριο χώρο».

«Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; Υπάρχουν νησιά τα οποία η Ελλάδα λέει ότι είναι δικά της, νησιά και βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρο το καθεστώς ιδιοκτησίας τους και δεν έχουν παραχωρηθεί με συμφωνίες», υπογράμμισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

«Με 6 μίλια χωρικά ύδατα, ζητά εναέριο χώρο 10 μίλια. Η Τουρκία αναγνωρίζει 6 μίλια, αυτά τα 4 μίλια θα τα χρησιμοποιούμε».

Επί της ουσίας δηλαδή μας…ανακοίνωσε πως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου θα συνεχιστούν.

«Οι ΗΠΑ δίνουν στην Ελλάδα υλικά αμυντικής βιομηχανίας. αλλά έχουν κατασκευάσει και βάσεις. Όταν δίνετε ένα προϊόν [αμυντικής βιομηχανίας] στην Ελλάδα θέτετε κάποιο όρο για να μην παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας;».

(φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί