• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ;;; Ερντογάν: Η Ελλάδα να μην χάσει ακόμη μια ευκαιρία για διάλογο

ΑΛΛΙΩΣ ΤΙ;;; Ερντογάν: Η Ελλάδα να μην χάσει ακόμη μια ευκαιρία για διάλογο

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, το απόγευμα της Τετάρτης.


Στο επίκεντρο της επικοινωνία του Τούρκου Προέδρου με την κα Φον ντερ Λάιεν και τον κ. Στόλτενμπεργκ βρέθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ και οι περιφερειακές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας ότι αγνοούν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέσω των «μαξιμαλιστικών τους ισχυρισμών».

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι η Άγκυρα υποστήριζε τον διάλογο από την αρχή και είναι έτοιμη για διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, ελπίζοντας, πως αυτή η ευκαιρία για διπλωματία δεν θα χαθεί, όπως άλλες στο παρελθόν.


«Πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μετανάστευση. Χαιρετίζω την προγραμματισμένη έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια εποικοδομητική σχέση με την ΕΕ» ανέφερε από την πλευρά της η κα Φον ντερ Λάιεν.

ΠΗΓΗ: Sputnik