Ειδικότερα, υπογραμμίζει πως «μετά την προειδοποίηση πως «δεν μπλοφάρουμε σχετικά με τη συζήτηση για το θέμα της κυριαρχίας των νησιών” αποκαλύφθηκαν οι εικόνες της στρατιωτικής άσκησης της Ελλάδας στη Λέσβο».
Συνεχίζοντας, σημειώνει πως «η Λέσβος απέχει από τις ακτές μας μόλις 5,5 χιλιόμετρα και έχει καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης», ενώ αναφέρεται και σε πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίες τονίζουν πως «παρακολουθούν την κατάσταση από κοντά».
Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει και δορυφορικές φωτογραφίες από τα στρατόπεδα στη Λέσβο.

«Στη Λέσβο βρίσκονται μία μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, δύο συντάγματα πεζικού, επτά τάγματα πεζικού, ένα τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, τρία τάγματα αρμάτων μάχης, τέσσερα τάγματα πυροβολικού και ένα τάγμα αντιαεροπορικής άμυνας», τονίζει και προσθέτει πως οι εικόνες δείχνουν και τις «στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 98ης Ταξιαρχίας του ελληνικού στρατού που εδρεύει στη Λέσβο».

Η Aksam κατηγορεί και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επίσκεψή της σε Σύμη και Χάλκη, όπου την είχαν υποδεχθεί, όπως αναφέρει, με στρατιωτική παρέλαση.
Το τουρκικό μέσο μιλά επίσης για «στρατιωτικοποίηση με βαριά όπλα σε Ρόδο, Κω, Ικαρία, Λειψούς, Χαλκη, Κάρπαθο, Καστελλόριζο και Σάμο».
(πηγή:kathimerini – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δεν μπορεί να αγνοούνται αυτές οι φωνές στην Ευρώπη και να ακούγονται μόνο όσες θέλουν πόλεμο
- Στα “λευκά” η Νέα Υόρκη λίγο πριν τα Χριστούγεννα – Δείτε εικόνες με το Central Park καλυμμένο με χιόνι
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το τέλος των τριών ευρώ, δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών
- “Stranger Things”: Τα πιο σκοτεινά μυστικά του Χόκινς στο νέο τρέιλερ- “Τίποτα δεν έχει τελειώσει”
- Τρίνινταντ και Τομπάγκο: Άδεια στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια της χώρας
- Ρεκόρ βροχοπτώσεων «ζωντάνεψε» μια εξαφανισμένη λίμνη στην Κοιλάδα του Θανάτου – Δείτε εικόνα
- Νέα δημοσκόπηση: Διατηρεί σταθερά την διαφορά από το δεύτερο κόμμα η ΝΔ
- ΗΠΑ: Απετράπη βομβιστική επίθεση με προγραμματισμένη αφετηρία την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Θεσσαλονίκη: Αναμένονται πρωτοβουλίες στην Ε.Ε. για να μην καταρρεύσει η ελληνική παραγωγή ρυζιού
- Αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων αύριο Τρίτη









