• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ακάρ: Άκυρη η συμφωνία Ελλάδας,Αιγύπτου – «ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ» θα λυθούν οι διαφορές λένε στην Τουρκία (vid)

Ακάρ: Άκυρη η συμφωνία Ελλάδας,Αιγύπτου – «ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ» θα λυθούν οι διαφορές λένε στην Τουρκία (vid)

Δηλώσεις που «καίνε»...

Ενώ η Τουρκία δεν δείχνει καμία διάθεση για αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο, μετά την παράταση έως τις 27 Αυγούστου της παράνομη NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, χαρακτήρισε «άκυρη» την συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου και «παράλογες» τις θέσεις της χώρας μας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κατηγόρησε για μία ακόμη φορά την Ελλάδα, για «μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο» που -σύμφωνα με τον ίδιο- μοναδικό στόχο έχουν να «φυλακίσουν» την Τουρκία.

«Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλαδή, η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, στρέφοντας τα βέλη του και κατά της Γαλλίας λέγοντας πως : «δεν έχει καμία δουλειά στην ανατολική Μεσόγειο».

Ωστόσο, ενώ δηλώνει πως η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου είναι άκυρη, την χαρακτηρίζει άδικη για την Ελλάδα. Αφού είναι άδικη για την Ελλάδα, γιατί ανησχυεί η Τουρκία; Ή μήπως έτσι βοηθά την ελληνική αντιπολίτευση στο να έχει δήθεν επιχειρήματα εις βάρος της κυβέρνησης; «Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς» δήλωσε ο Ακάρ.

Την ίδια ώρα τούρκος πολιτικός αναφέρει πως μόνο με τα όπλα θα λυθούν οι διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας!

Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος Tούρκος πολιτικός και σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν, Περιντσέκ Ντογκού δήλωσε: «μόνο με όπλα θα λυθούν τα προβλήματά μας στην ανατολική Μεσόγειο». Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk, ο Ντογκού ευρισκόμενος σε παραλήρημα δήλωσε προκλητικά πως: «τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου δεν μπορούν να επιλυθούν με το δίκαιο, αλλά με τη δύναμη και με το στρατό. Στο τέλος θα χρειαστεί να πολεμήσουμε».

Δείτε: