Ακάκιε, τα μακαρόνια να ‘ναι ΜΙSΚΟ! Η ιστορία πίσω από το σλόγκαν…ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Η πάλαι ποτέ ελληνική βιομηχανία ζυμαρικών ΜΙSΚΟ αποτελεί ασφαλώς την πιο οικεία μάρκα για τους απανταχού Έλληνες μακαρονάδες. Ακάκιε, τα μακαρόνια να ‘ναι ΜΙSΚΟ! Η ιστορία πίσω από το σλόγκαν…Μολονότι η ΜΙSKΟ έχει μπει πλέον στην πολυεθνική ομπρέλα της Barilla, δημιούργησε ένα πραγματικό θρύλο κι οι περισσότεροι από μας την θυμόμαστε από το πολύκροτο διαφημιστικό […]

Η πάλαι ποτέ ελληνική βιομηχανία ζυμαρικών ΜΙSΚΟ αποτελεί ασφαλώς την πιο οικεία μάρκα για τους απανταχού Έλληνες μακαρονάδες.

Ακάκιε, τα μακαρόνια να ‘ναι ΜΙSΚΟ! Η ιστορία πίσω από το σλόγκαν…
Μολονότι η ΜΙSKΟ έχει μπει πλέον στην πολυεθνική ομπρέλα της Barilla, δημιούργησε ένα πραγματικό θρύλο κι οι περισσότεροι από μας την θυμόμαστε από το πολύκροτο διαφημιστικό σλόγκαν:

«Ακάκιε, μην ξεχάσεις τα μακαρόνια να είναι ΜΙSΚΟ!» Κακώς νομίζουμε ωστόσο πως αποτελεί σύνθημα του μεσοπολέμου. Η ΜΙSKΟ ιδρύθηκε το 1927 αλλά η ιστορία του «Ακάκιου» είναι πολύ πιο πρόσφατη.

Ο αστικός μύθος μιλά για την επίσκεψη του Ηπειρώτη βιομήχανου Ελευθέριου Μαντζίκα στα Μετέωρα για προσκύνημα. Εκεί ο Μαντζίκας είδε τον ηγούμενο ενός μοναστηριού, να φωνάζει από μακριά σε έναν καλόγηρο που ξεκινούσε με το γαϊδουράκι του να πάει για τα ψώνια της μονής:

«Ακάκιε, τα μακαρόνια να είναι MISKO». Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα της γνωστής διαφήμισης η οποία διάνυσε μισό αιώνα ζωής στα μέσα ενημέρωσης.

Η φαντασία του ανθρώπου είναι απέραντη αλλά δεν παύει συνεχώς να τροφοδοτείται από την πεζή καθημερινότητά του.

Από fosonline

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί