• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΑΙΓΑΙΟ-ΜΙΝΣΚ! Κοινό ΕΔΑΦΟΣ Ελλάδας-Ρωσίας, ώρα για ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ των Βρυξελλών (vid)

ΑΙΓΑΙΟ-ΜΙΝΣΚ! Κοινό ΕΔΑΦΟΣ Ελλάδας-Ρωσίας, ώρα για ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ των Βρυξελλών (vid)

ellada_rwsia
Αυτά συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες...

Ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές επιθετικές ενέργειες σε βάρος της  Ελλάδας και της Κύπρου, παραβιάζοντας  διεθνείς κανόνες και ναρκοθετώντας την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή  της ανατολικής Μεσογείου, οι ηγέτες της ΕΕ αγνοούν επιδεικτικά το τεράστιο αυτό πρόβλημα, εστιάζοντας στο πολιτικό ζήτημα της Λευκορωσίας, το οποίο «καίει» αυτή την στιγμή την διεθνιστική Αριστερά.

Με άλλα λόγια, οι διεθνιστές των Βρυξελλών θέτουν σε δεύτερη μοίρα τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία (τρίτη χώρα) σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου (δύο χωρών-μελών της Ένωσης), ώστε να ενισχύσουν την νέα «πορτοκαλί επανάσταση» που, αυτή την φορά, δεν λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία αλλά στην προαναφερθείσα πρώην  σοβιετική δημοκρατία, με στόχο να αποσπάσουν την Λευκορωσία από την σφαίρα ρωσικής δεξιάς επιρροής και να την φέρουν στις «ζεστές» αγκάλες των αριστερόστροφων του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης.

Τι κι αν έχουν γίνει επανειλημμένες οχλήσεις της ελληνικής πλευράς και διαβήματα από Μητσοτάκη-Δένδια!!! Οι Ευρωπαίοι παραπέμπουν το θέμα από την μία Συνεδρίαση στην άλλη. Ωστόσο, κινήθηκαν με πρωτοφανή «βιασύνη» μόλις ανέκυψε το θέμα της Λευκορωσίας, όπου η φιλοδυτική διεθνίστρια υποψήφια πρόεδρος συγκέντρωσε με το ζόρι (και αν) διψήφιο αριθμό ποσοστού ψήφων, κατηγορώντας  τον (επαν)εκλεγέντα με 84% φιλορώσο πρόεδρο Λουκασένκο για νοθεία και αντιδημοκρατικές μεθόδους.

Η Ευρώπη, επιχειρεί να πάρει θέση και να καλλιεργήσει το έδαφος για την αλλαγή των συσχετισμών στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία, αποφασίζοντας να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν στις 9 Αυγούστου, ενώ προανήγγειλαν ότι σύντομα θα επιβληθούν κυρώσεις. Αυτό αποφασίστηκε κατά της τρίωρη τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με κυρίαρχο θέμα την κρίση στην Λευκορωσία και όχι την ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ στην Μεσόγειο, προκαλώντας την αντίδραση της Ελληνικής πλευράς.

Στον αντίποδα, ο Λουκασένκο υποστήριξε ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα τον στηρίξει και θα παράσχει ακόμα και εσωτερική βοήθεια στη Λευκορωσία εφόσον ενταθούν οι εξωτερικές πιέσεις.

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Αυτή την στιγμή η Ενωμένη Ευρώπη θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στα πλευρά-σύνορα της Ρωσίας, ενώ παράλληλα την απασχολεί με ένα καινούριο ζήτημα, ώστε να στρέψει αλλού την προσοχή της, πέραν του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, περιοχές στις οποίες η «Αρκούδα» ξεκίνησε να δηλώνει δυναμικά «παρών».

Κατά αυτόν τον τρόπο, αγνοεί τις εκκλήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου για ΚΥΡΩΣΕΙΣ κατά της Τουρκίας. Χαρακτηριστικό είναι πως Αθήνα και Λευκωσία κάνουν λόγο για δύο μέτρα και σταθμά.

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, λοιπόν, υπάρχει κοινή δυσαρέσκεια Μόσχας-Αθήνας-Λευκωσίας κατά των Βρυξελλών και δη του Βερολίνου, καθώς οι Γερμανοί, ανεξαρτήτως όσων υποστηρίζουν για την Λευκορωσία, θεωρούν ότι η Ελλάδα, με την υπογραφή της συμφωνίας για ΑΟΖ με την Αίγυπτο, παραβίασε την παρασκηνιακή συμφωνία που είχε γίνει με Άγκυρα και Βερολίνο για την έναρξη του διαλόγου των χωρών -και… συνεπώς, δεν υπάρχει ανάγκη κυρώσεων στην Τουρκία!

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ, αυτή την στιγμή, είναι (ουσιαστικά) εκτός «πραγμάτων», λόγω των εκλογών του Νοεμβρίου, μήπως ήρθε η ώρα να ταρακουνηθούν λίγο οι δυτικοί μας… σύμμαχοι στην Ευρώπη;