• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Αγκάθι» το Καστελλόριζο! Νέες πολεμικές ιαχές Ερντογάν – «Είστε τελειωμένοι»

«Αγκάθι» το Καστελλόριζο! Νέες πολεμικές ιαχές Ερντογάν – «Είστε τελειωμένοι»

Νέες πολεμικές δηλώσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Στην Ανατολική Μεσόγειο θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν μπορεί να συμβεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, εννοώντας το Καστελλόριζο, το οποίο αποτελεί αγκάθι στα τουρκικά σχέδια.

«Για να υποστηρίξουμε την ανεξαρτησία μας έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και την διπλωματία και την στρατιωτική μας ισχύ. Γι’αυτο και μας λαμβάνουν υπόψη, Τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, χωρίς να πάρουν παράδειγμα από την ιστορία, προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να καταπατήσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας. Στο τέλος όμως θα αποδεχθούν την αλήθεια. Αυτοί που υψώνουν ανάστημα στην Τουρκία διακινδυνεύουν την ασφάλεια και την ευημερία του λαού τους. Εύχομαι το λέω ξεκάθαρα, όταν έρθει η ώρα να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα. Αντί να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , κι αντί να κάνουν τους νταήδες με τις μισοτελειωμένες στρατιωτικές δυνάμεις τους, αφήνω την ιστορία, τους λέω να εξετάσουν καλά τις διπλωματικές αλλά και τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις τα τελευταία 4 χρόνια», », προσέθεσε.