• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Αφυπνίζονται» οι Έλληνες της Ιταλίας: Δωρεές υπέρ αρχαιοελληνικών αγημάτων στην Μεγάλη Ελλάδα

«Αφυπνίζονται» οι Έλληνες της Ιταλίας: Δωρεές υπέρ αρχαιοελληνικών αγημάτων στην Μεγάλη Ελλάδα

Η πολιτιστική αφύπνιση των (λατινόφωνων) πληθυσμών της Μεγάλης Ελλάδας είναι εδώ και αρκετά χρόνια πλέον γεγονός όχι μόνο στα λόγια αλλά και τις πράξεις.

Οι Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας, συναισθανόμενοι το τεράστιο πολιτισμικό φορτίο που κουβαλούν στους ώμους τους, προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να αναδείξουν την πραγματική τους καταγωγή ως αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας τους. Σε αυτό το πλαίσιο, διάφοροι σύλλογοι σε όλη την Μεγάλη Ελλάδα (Κάτω Ιταλία) έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία σχηματισμού αρχαιοελληνικών οπλιτικών αγημάτων με σαφή αναφορά στο λαμπρό και ένδοξο παρελθόν της περιοχής όπου οι αρχαίοι Έλληνες μεγαλούργησαν επί αιώνες.

Γι’αυτό το λόγο, ζητούν την οικονομική στήριξη των Ελλήνων της ηπειρωτικής Ελλάδας (και όχι μόνο) προκειμένου να στελεχώσουν τα εν λόγω αγήματα και να διατρανώσουν τη φωνή τους. Είναι απαραίτητο ο καθένας να στηρίξει αυτή την μεγαλειώδη προσπάθεια με ό,τι οικονομικό μέσο διαθέτει. 

Τα συγκεκριμένα αγήματα θα συμμετέχουν σε διάφορες κατά τόπους κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις διαφημίζοντας την ελληνικότητα της περιοχής.

Οι Έλληνες της Μεγάλης Ελλάδας ευχαριστούν εκ των προτέρων τον κάθε Έλληνα ξεχωριστά για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει και προσμένουν στην συμπαράσταση και αλληλοβοήθεια αυτών.

 

Εικόνες από διάφορα οπλιτικά αγήματα τόσο σε Κρότωνα όσο και Νάπολη:

Έκκληση του Giuseppe Orlando από τη Foggia (Puglia) προς δημιουργία αρχαιοελληνικού οπλιτικού αγήματος (Φρουροί των Δωδωναίου Διός):

 

mgrecianews. com

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.