Προκλητικές οι δηλώσεις του διευθυντή της Τουρκικής φιλο-κυβερνητικής εφημερίδας «Γενί Σαφάκ», Ιμπραχίμ Καραγκιούλ στο Twitter.
Ισχυρίστηκε ότι εφόσον η Ελλάδα έχει παραβιάσει τη συνθήκη για τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου, «τώρα είναι η σειρά μας. Μετά τη Μεσόγειο το Αιγαίο», έγραψε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, η Γαλλία δεν κατάφερε να πείσει την Ιταλία και το Ισραήλ, να υπογράψουν τη διακήρυξη εναντίον της Τουρκίας. Μάλιστα επισημαίνεται ότι η Ιταλία δεν συμμετείχε ούτε στην υπογραφή για την κατασκευή του αγωγού EastMed στην Αθήνα, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη, ενώ από την άλλη, διεξάγει συχνά στρατιωτικές ασκήσεις με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στην ανατολική Μεσόγειο.
Από την άλλη το Ισραήλ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, βλέπει τα όνειρά του για τον EastMed να εξανεμίζονται και στέλνει μήνυμα εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία.
Όπως έγραψε συγκεκριμένα:
«Τώρα όλο το CHP (σ.σ. Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) θα βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας και θα επιτεθεί στην Τουρκία! Οι MKO της Τουρκίας, των Τουρκικών Δημοκρατιών και των Βαλκανίων ξεκινούν δικαστικό αγώνα για την παράδοση στην Τουρκία 12 νησιών. Η Αθήνα μετατρέποντας τα νησιά σε στρατιωτικές βάσεις, παραβίασε τον όρο περί ‘αφοπλισμού’. Άρα τώρα ήρθε η σειρά μας. Μετά τη Μεσόγειο το Αιγαίο!».
Την ίδια ώρα, η ίδια εφημερίδα που ανήκει σε όμιλο φίλα προσκείμενο στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν σχολιάζει ότι, η μη συμμετοχή Ιταλίας και Ισραήλ στην πενταμερή, ερμηνεύεται ως ρήγμα στον «άξονα του κακού», όπως χαρακτηρίζει τη συμμαχία της Γαλλίας, Αιγύπτου, Ελλάδας, ΗΑΕ και Κύπρου, ενώ χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» την κοινή διακήρυξη της πενταμερούς.
με πληροφορίες από ethnos.gr / photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε ο Τσακ Νόρις σε ηλικία 86 ετών
- Τραμπ κατά ΝΑΤΟ: «Δειλοί! Χωρίς τις ΗΠΑ, είναι μία “χάρτινη τίγρης”».
- Θεοδωρικάκος: «Ετοιμότητα για νέα μέτρα στήριξης των πολιτών
- Οι Ιρανοί απειλούν Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους ακόμη και στα μέρη διακοπών τους
- Η «τέλεια καταιγίδα» που προκάλεσε το τεράστιο μπλακ άουτ στην Ιβηρική το 2025
- Νέο χτύπημα στην κτηνοτροφία: Μετά τη Λέσβο, συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη με τον αφθώδη πυρετό
- ΥΠΕΞ: Επέστρεψαν με ασφάλεια πάνω από 2.000 ‘Ελληνες από την εμπόλεμη ζώνη
- Μακρόν: Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό συνέλαβε τάνκερ Deyna
- Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους
- Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: 2ος γύρος τεστ έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές.









