Η φοιτήτρια Σοφία από την Κύπρο μίλησε για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.
«200 χρόνια και τίποτα δεν θυμίζει την ελευθερία που οραματίστηκε ο Κολοκοτρώνης, ο Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα και τόσοι άλλοι.
Γιατί η σημερινή μέρα κύριοι δεν είναι οι σημαιοστολισμοί, οι πανηγυρικές ομιλίες, οι επιδεικτικές καταθέσεις στεφάνων. Είναι η ελευθερία διακίνησης, η ελευθερία έκφρασης, η λευτεριά στον αλύτρωτο Ελληνισμό.
Για αυτό σήμερα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον επικό αυτό αγώνα, ας σωπάσουν οι προσκυνημένοι και ας βροντοφωνάξουν οι γενναίοι ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Έλληνες, όπου κι αν βρίσκεστε μην επαναπαύεστε. 200 χρόνια και ο αγώνας συνεχίζεται. Καλή Λευτεριά», τόνισε μεταξύ άλλων στην συγκέντρωση πολιτών στο Ηρώο Κομοτηνής για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.
Πολίτες στην Κομοτηνή ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα και προσήλθαν μαζικά στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Μαρτίου στο Ηρώο της πόλης προκειμένου να καταθέσουν ένα λουλούδι και να αποτίσουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821. Στην συγκέντρωση που ακολούθησε αναγνώστηκαν τα ονόματα Ηρώων της Επανάστασης ενώ αυτή ολοκληρώθηκε με τους πολίτες να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και το «Υπερμάχω».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική- Κατασχέθηκαν 51 κιλά κάνναβης
- Β. Κικίλιας: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου»
- «Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου»- Ο εμβληματικός πίνακας του Ντελακρουά “ταξίδεψε” στο Μεσολόγγι
- Άγκυρα: Το Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη για τους πυραύλους κατά της Τουρκίας
- Εκπληκτικό ψηφιδωτό με… διαχρονική ελληνική φράση ανακαλύφθηκε στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)
- «Δεν υπάρχουν εγγυήσεις πως το ΝΑΤΟ θα επιβιώσει από τη θητεία Τραμπ»
- Δ. Κουτσούμπας: Να ξανανοίξει το ζήτημα για το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών
- Κώστας Τσιάρας από Λάρισα: «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον διάλογο, όχι τη σύγκρουση»
- Συγκλονιστικό βίντεο μέσα σε ασανσέρ στην Κίνα: Εξερράγη ηλεκτρικό σκούτερ!
- Ο Ντέσμοντ Τσάιλντ ροκάρει το Ολύμπιον και στέλνει μήνυμα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα









