Φαίνεται πως το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει…αστραπιαία αντανακλαστικά μόνο όταν πρόκειται να κατηγορήσει τους Ρώσους για εγκλήματα πολέμου!
Έπρεπε να περιμένουμε δύο 24ωρα προκειμένου να υπάρξει η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από την ελληνική κυβέρνηση για τον αποτρόπαιο βανδαλισμό του ιστορικού μνημείου των Σοβιετικών πεσόντων στην Καλλιθέα.
Θυμίζουμε πως το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα το έφερε στη δημοσιότητα, αναρτήθηκαν οι παρακάτω αλγεινές εικόνες:


Οι υμνητές (;) των νεοναζιστικών ταγμάτων που σφάζουν Ρωσόφωνους και Έλληνες στην Ουκρανία έγραψαν με κίτρινη μπογιά πάνω στο μνημείο τα αρχικά του τάγματος Αζόφ, ζωγραφίζοντας παράλληλα σβάστικες.
Παρά όμως την “έκρηξη” της ρωσικής πρεσβείς, ήρθε σήμερα ΔΕΥΤΕΡΑ η παρακάτω λιτή ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ:
«Καταδικάζουμε την βεβήλωση μνημείου αφιερωμένου στη μνήμη τριών Σοβιετικών στρατιωτών, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής το καλοκαίρι του 1944.
Η Ελλάδα, χώρα που υπέφερε από την ναζιστική κατοχή, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία της μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και καταδικάζει κάθε χρήση συμβόλων αυτής της σκοτεινής περιόδου της ιστορίας».
(φωτο:facebook,intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκσυγχρονίζεται ο μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ
- Δημοσίευση προγραμμάτων κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
- Κινεζικά πλοία δεν τόλμησαν να διέλθουν από το στενό του Χορμούζ παρά τις διαβεβαιώσεις του Ιράν
- Βομβαρδισμοί σε πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέος ύδατος, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ
- Το Ιρακινό Κουρδιστάν καλεί τη Βαγδάτη να φροντίσει ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις φιλοϊρανικών “πολιτοφυλακών”
- Έναρξη συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ για την εντατικοποίηση επιστροφών παράνομων μεταναστών
- Στη Βουλή τη Δευτέρα η ΠΝΠ για την επιδότηση καυσίμων και τα μέτρα στήριξης
- Γαλλία: Επικρίνουν δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από τον Ρώσο ΥΠΕΞ
- Πούτιν: Οι σχέσεις μας με την Ευρώπη βρίσκονται σε κρίση – Εκείνοι στήριξαν το πραξικόπημα στην Ουκρανία, vid
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 3 Απριλίου









