Ζηµιές πάνω από 200 εκατ. ευρώ φέρνει ο κορωνοϊός στα ΜΜΕ

Τα αποτελέσματα της κρίσης του κορωνοϊού αρχίζουν να γίνονται ορατά στα μέσα ενημέρωσης, καθώς η πτώση της διαφήμισης φτάνει και το 40% σε ορισμένες περιπτώσεις, γεγονός που σημαίνει ότι, αν πάει έτσι η κατάσταση έως το τέλος της χρονιάς, όλος ο κλάδος των ΜΜΕ θα έχει πτώση εσόδων από διαφήμιση από 200 εκατ. στην καλύτερη […]

Τα αποτελέσματα της κρίσης του κορωνοϊού αρχίζουν να γίνονται ορατά στα μέσα ενημέρωσης, καθώς η πτώση της διαφήμισης φτάνει και το 40% σε ορισμένες περιπτώσεις,

γεγονός που σημαίνει ότι, αν πάει έτσι η κατάσταση έως το τέλος της χρονιάς, όλος ο κλάδος των ΜΜΕ θα έχει πτώση εσόδων από διαφήμιση από 200 εκατ. στην καλύτερη των περιπτώσεων, έως και 350 εκατ. ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι μεγάλο ποσοστό θα εμφανιστεί ως ζημία, δεδομένου ότι η πλειονότητα των ΜΜΕ αντιμετωπίζει ήδη οικονομικές δυσχέρειες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ιδιαίτερα πιεστικές είναι οι συνθήκες που διαμορφώνονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και ήδη κάποιοι μέτοχοί τους ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση της υποχρέωσης απασχόλησης τουλάχιστον 400 ατόμων.

Το αίτημα είναι σαφές για ποιον λόγο υποβάλλεται και είναι σαφές ποιες είναι οι προοπτικές μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας.

media.gr / photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί