Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας, ο σχεδιασμός ενός νέου, ολοκληρωμένου πλαισίου για την ενίσχυση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, προβλέπει τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου και συνεχίζεται έως το Γυμνάσιο, ώστε να συνδυαστεί με το νέο πρόγραμμα σπουδών που έχει καταρτιστεί για το Λύκειο.
«Με το νέο πλαίσιο, ενισχύεται η εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας στις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού με σαφή προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα, δηλαδή όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν, να κατανοούν και να εφαρμόζουν οι μαθητές/τριες μετά την ολοκλήρωση κάθε μαθησιακής διαδικασίας, τα οποία είναι εναρμονισμένα με τα σύγχρονα πρότυπα της Ευρωπαϊκής και εθνικής εκπαίδευσης. Η εκπόνηση των μαθησιακών αποτελεσμάτων για την Αγγλική Γλώσσα στις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.
Στο ίδιο πλαίσιο, η ανανέωση του Ενιαίου Προγράμματος Σπουδών Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ) για τις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού και το Γυμνάσιο συνδέεται άμεσα, όπως αναφέρεται, με τις σύγχρονες ανάγκες της γλωσσικής εκπαίδευσης, καθώς και με το νέο πρόγραμμα σπουδών που έχει καταρτιστεί για το Λύκειο.
Το ανανεωμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στοχεύει να προσφέρει ένα σύγχρονο και ενιαίο πλαίσιο διδασκαλίας, με έμφαση στην επικοινωνία, τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη και η συνεργασία.
«Με την πρωτοβουλία αυτή, ενισχύεται περαιτέρω η ξενόγλωσση εκπαίδευση, με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο ΥΠΕΞ του Ιράν λέει ότι λαμβάνει “μέσω φίλων” μηνύματα από τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ
- Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας
- Δίωξη για ανθρωποκτονία εις βάρος της 77χρονης για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Ο e-ΕΦΚΑ παρουσίασε το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα – Ψηφιακή αναβάθμιση για πολίτες και επιχειρήσεις
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ενέργεια – Ισχυρή σύσταση στα κράτη-μέλη για το Σχέδιο Δέκα Σημείων
- Το Ιράν έχει τη βούληση να βάλει τέλος στον πόλεμο αλλά ζητά εγγυήσεις, σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Δεν είναι… νυχτερινό κλαμπ, αλλά αυτοκινητόδρομος στην Κίνα, Vid
- Οι ΗΠΑ εμπρός σε ένα μεγάλο δίλημμα – Τι θα πράξουν;
- Ανοιχτά τα σχολεία στην Αττική αύριο, κλειστά τα νυχτερινά – Ισχυρές συστάσεις
- Χρ. Κέλλας: Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για τη στήριξη των αγροτών









