Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Νέα παράταση στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης

  Το αρχικό πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών, παρατάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για επιπλέον 6 μήνες και τώρα, για άλλους τέσσερις, έτσι ώστε η συνολική του διάρκεια να εκτείνεται σε 18 μήνες

Δημοσιεύτηκε χθες, 3 Ιουνίου 2024, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης και Ασύλου, με την οποία δίνεται νέα παράταση 4 μηνών στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

  Το αρχικό πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών, παρατάθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο για επιπλέον 6 μήνες και τώρα, για άλλους τέσσερις, έτσι ώστε η συνολική του διάρκεια να εκτείνεται σε 18 μήνες. Σημειώνεται ότι η νέα παράταση χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους τους υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και αφορά 712 εργαζόμενους. Παρά την οικονομική επιβάρυνση, η παράταση αναγνωρίζει τη συμβολή του συγκεκριμένου προγράμματος στην καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και την προσφορά των εργαζομένων ΚΟΧ στην αποτελεσματική λειτουργία του εθνικού συστήματος υποδοχής και καταγραφής των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί