Σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλοκ άουτ στην Ιβηρική χερσόνησο – τα αίτια του οποίου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη – πραγματοποιήθηκε απόψε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό τον υπουργό κ. Σ.Παπασταύρου με συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων της αγοράς ρεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα δεν επηρέασε ευρύτερα την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς τα ηλεκτρικά συστήματα Ισπανίας και Πορτογαλίας απομονώθηκαν με χειρισμούς που έγιναν άμεσα από τους Διαχειριστές. Έτσι κι αλλιώς η δυναμικότητα των υφιστάμενων διασυνδέσεων της Ισπανίας με τη Γαλλία είναι περιορισμένη.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το περιστατικό που συνέβη σήμερα στην ιβηρική χερσόνησο δεν έχει καμία σχέση με τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα μας για την διαχείριση της υπερπροσφοράς ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές που παρατηρείται αυτήν την περίοδο σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.
Στην περίπτωση της Ελλάδας οι συνθήκες αστάθειας που δημιουργούνται από το συνδυασμό υψηλής παραγωγής με χαμηλή ζήτηση είναι γνωστές εκ των προτέρων και αντιμετωπίζονται με περικοπές στην παραγωγή ΑΠΕ, οι οποίες θα συνεχιστούν και αυτήν την εβδομάδα ενόψει και της αργίας της Πρωτομαγιάς.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε πανικό ο Ζελένσκι χάνει τον έλεγχο; Τι συμβαίνει αυτές τις μέρες εντός Ουκρανίας
- Έναρξη της Ιπποκρατικής Εβδομάδας – Η Ελλάδα στο επίκεντρο της Παγκόσμιας Ιατρικής Κοινότητας
- Φοβούνται για τον χειμώνα που έρχεται στην Ουκρανία – Τι ανακοινώθηκε για την Τρίτη
- Τραγωδία στο Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε βιοτεχνία ενδυμάτων
- Ρωσία/Συρία: Στην Μόσχα θα μεταβεί την Τετάρτη ο αλ Σάρα
- Γάμος με ένα… κλικ! Στο Άμπου Ντάμπι τα ζευγάρια θα παντρεύονται μέσω εφαρμογής στο κινητό
- Γάζα: Έξι νεκροί σε δύο επεισόδια στη Σουτζάια και το Χαν Γιουνίς
- Χόλιγουντ: Η Ναόμι Γουότς απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας
- Τελικά τι θα γίνει με τους Τόμαχοκ; Θα χτυπήσουν μέσα στην Ρωσία;
- Μόνο το 11% των εργαζομένων παγκοσμίως είναι έτοιμοι για το μέλλον – Τα στοιχεία για την Ελλάδα