Ύπουλο χτύπημα κατά της Ελλάδας – Ζητούν νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών που εισέβαλαν

Αφορμή ο κορωνοϊός Να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα της Πορτογαλίας, η κυβέρνηση της οποίας ανακοίνωσε ότι μέχρι την 1η Ιουλίου θα θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι της χώρας οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν εκεί, προκειμένου να προστατευτούν από την πανδημία του κορωνοϊού, ζητά με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Όπως είδαμε στο el.gr επιχειρείται […]

Αφορμή ο κορωνοϊός

Να ακολουθήσει η Ελλάδα το παράδειγμα της Πορτογαλίας, η κυβέρνηση της οποίας ανακοίνωσε ότι μέχρι την 1η Ιουλίου θα θεωρούνται μόνιμοι κάτοικοι της χώρας οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν εκεί, προκειμένου να προστατευτούν από την πανδημία του κορωνοϊού, ζητά με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Όπως είδαμε στο el.gr επιχειρείται ένα ύπουλο χτύπημα εναντίον των λαών της Ευρώπης με το πρόσχημα της ασφάλειας της υγείας λόγω πανδημίας, με τη μονιμοποίηση και νομιμοποίηση των μεταναστών που βρίσκονται στις Ευρωπαϊκές χώρες αρχής γενομένης από την Πορτογαλία.

Το ίδιο έγινε κι εδώ αμέσως μετά την ανακοίνωση που έκανε η Πορτογαλία πως όλοι οι ξένοι, των οποίων οι αιτήσεις για άδεια διαμονής εκκρεμούν, θα αντιμετωπίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι από τη Δευτέρα 30/3 και μέχρι τουλάχιστον την 1η Ιουλίου, ώστε να διασφαλισθεί πως οι μετανάστες θα έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες στη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού. Το μέτρο εμφανίζεται σαν προσωρινό, όμως όπως ξέρουμε ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Το ελληνικό δίκτυο οργανώσεων λοιπόν έσπευσε να παροτρύνει τους θεσμούς και την πολιτεία της Ελλάδας να ακολουθήσει το παράδειγμα της Πορτογαλίας «ή ακόμα, να κάνει και ένα βήμα παραπέρα», αναγνωρίζοντας τους πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και τους «αόρατους» μετανάστες χωρίς χαρτιά, ως ισότιμους πολίτες, με τα ίδια δικαιώματα στην προστασία, την υγεία και την περίθαλψη.

Μάλιστα όπως βλέπουμε δεν αναφέρει καν κάτι για προσωρινά μέτρα, πράγμα που ενισχύει τις επιφυλάξεις μας για την εφαρμογή ενός ακόμα μέτρου για το “καλό μας”.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί