• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υποβολή ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων – ΤτΕ: Έως 30 Νοεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής

Υποβολή ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων – ΤτΕ: Έως 30 Νοεμβρίου η καταληκτική ημερομηνία υποβολής

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων εταιρικής χρήσης 2020 από νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα.

14/10/2021 – Δελτία Τύπου Τράπεζας της Ελλάδος

Η Τράπεζα της Ελλάδος γνωστοποιεί ότι ορίζει την 30η Νοεμβρίου 2021 ως ενιαία καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων εταιρικής χρήσης 2020 από τα νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα (εισηγμένες και μη επιχειρήσεις), λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 56 του Ν.4825/2021, που προβλέπει την παράταση των ημερομηνιών σύγκλησης γενικών συνελεύσεων. Ειδικά για τις επιχειρήσεις που συντάσσουν τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις τους με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ) έχουν αναρτηθεί στον ιστοχώρο της Τράπεζας της Ελλάδος τα αναθεωρημένα υποδείγματα προς υποβολή για την εταιρική χρήση 2020, μαζί με τις τεχνικές οδηγίες.

Τα νέα υποδείγματα είναι προσαρμοσμένα σύμφωνα με την οδηγία της  Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) για την παροχή πληροφόρησης σχετικά με τις περιβαλλοντικά βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες. Η συμπλήρωση των πεδίων περιβαλλοντικής πληροφόρησης είναι προαιρετική, παρά την σημασία της για την κάλυψη της επιτακτικής ανάγκης παροχής πληροφόρησης για τη βιωσιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το Κεντρικό Γραφείο Ισολογισμών της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αρμόδιο για τη συλλογή εξειδικευμένης στατιστικής πληροφόρησης για τα χρηματοοικονομικά στοιχεία των νομικών προσώπων του μη χρηματοπιστωτικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σύμφωνα  με την Πράξη Διοικητή Αριθ. 2682/03-06-2019. Η Τράπεζα της Ελλάδος ευχαριστεί τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων που ήδη έχει προχωρήσει επιτυχώς στην υποβολή των χρηματοοικονομικών καταστάσεων για τις εταιρικές χρήσεις 2019, 2018, 2017 και 2016 και γνωστοποιεί ότι, λόγω των προβλημάτων από την πανδημία, η πλατφόρμα υποβολών παραμένει ανοικτή για την υποδοχή διορθωτικών ή νέων καταστάσεων από επιχειρήσεις που δεν έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

(taxheaven. gr / photo: pexels)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.