Υπόθεση Γλυκών Νερών – Κλεισμένοι στο σπίτι τους οι γονείς του δολοφόνου με το μωρό – Η πλευρά του πιλότου θέλει συνεπιμέλεια

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την επιμέλεια του μικρού κοριτσιού του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με την σύζυγό του Καρολάιν, την στιγμή που την φροντίδα της μικρής έχει αναλάβει αυτήν την περίοδο η οικογένεια του συζυγοκτόνου.


Οι γονείς αυτού του ανθρώπου βιώνουν τον δικό τους γολγοθά, μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις στην υπόθεση με την ομολογία του παιδιού τους για την δολοφονία.

Όπως μεταδίδει το Open, οι γονείς του πιλότου είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους στην Αθήνα μαζί με το μωρό, του οποίου έχουν αναλάβει την φροντίδα μέχρι να ληφθεί η απόφαση της Πολιτείας.

Σύμφωνα με τον σταθμό, δεν έχει φτάσει ακόμα εισαγγελική παραγγελία για την διαδικασία της επιμέλειας. Η διαδικασία προβλέπει ότι κοινωνική λειτουργός θα επισκεφθεί και την οικογένεια του συζυγοκτόνου και την οικογένεια του θύματος στην Αλόννησο προκειμένου να αποφασιστεί ποιο είναι το καταλληλότερο μέρος και περιβάλλον για το παιδί.

Ο ποινικολόγος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι είναι τόσο εξαιρετικές οι συνθήκες και στις δύο οικογένειες «που δεν θα είναι αντικειμενικά τα ευρήματα που θα αντλήσει η κοινωνική λειτουργός αυτή την στιγμή».

«Η Πολιτεία δεν θεωρεί ότι τώρα το παιδί βρίσκεται σε ανασφαλές περιβάλλον. Οι αρχές θα πρέπει να έχουν πρώτα εικόνα για την τύχη του πατέρα που διατηρεί και την επιμέλεια και την γονική μέριμνα. Να ξεκαθαρίσει πρώτα το ζήτημα της προφυλάκισής του ή όχι. Να έχουμε στο μυαλό μας ότι η επικοινωνία των αρχών με τις δύο οικογένειες, δεν είναι για μαζική κατανάλωση».

Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, ανέφερε στο Open, πως πρόκειται για «δουλειά της κοινωνικής υπηρεσίας».«Υπάρχει οργή της κοινωνίας, έχουμε να κάνουμε με ένα κλειστό περιβάλλον επαρχίας. Θα πρέπει όλοι να συνδράμουμε με το να μην αναπαράγουμε πληροφορίες που αργότερα το παιδί θα βρει μπροστά του. Να προστατεύσουμε ό,τι έχει απομείνει από αυτήν την τραγωδία που είναι το μωράκι, το οποίο μεγαλώνοντας θα πρέπει να διαχειριστεί όλο αυτό. Η διάχυση της πληροφορίας να είναι τέτοια που το παιδάκι να πάρει τις απαντήσεις που πρέπει για να διαχειριστεί αυτό που του συνέβη», τόνισε η κα. Αργυρίου.

Αίτηση συνεπιμέλειας καταθέτει ο πιλότος

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του συζυγοκτόνου καταθέτει το πρωί της Τρίτης (22/06) αίτηση για συνεπιμέλεια για τη λίγων μηνών κόρη του.

Όπως μετέδωσε το MEGA, o συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου επρόκειτο να καταθέσει αίτηση στην εισαγγελία Ανηλίκων για συνεπιμέλεια του παιδιού του με την 20χρονη σύζυγό του, την οποία δολοφόνησε πριν από περίπου 40 ημέρες.

Την απόφαση αναμένεται να λάβουν κοινωνικοί λειτουργοί εντός της εβδομάδας για το σε ποιον θα δοθεί η επιμέλεια της μικρής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της 20χρονης δεν είναι αρνητική στο να υπάρξει κοινή επιμέλεια της μικρής με την οικογένεια του 32χρονου ενώ ο εισαγγελέας είναι εκείνος που θα αποφασίσει για το ποιοι θα είναι οι τρόποι επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του.Η μικρή Λυδία, μετά τη σύλληψη του 32χρονου, μένει με τους γονείς του στην Αθήνα.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί