Υπογράφηκε η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΑΣΘ

Στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ προχώρησαν σήμερα Τρίτη, 4 Ιουνίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κώστας Ταγγίρης, με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Γιάννη Δήμκα και Αλέξη Γεωργιάδη, αντίστοιχα.

Με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ρυθμίζονται θεσμικά ζητήματα και εξασφαλίζονται μη μισθολογικές παροχές προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, έως το τέλος του 2024. Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι ιστορική, καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, πρόκειται για την τελευταία σύμβαση με τη σημερινή μορφή του ΟΑΣΘ, ο οποίος αποτελεί έναν Οργανισμό που τελεί υπό εκκαθάριση σε λειτουργία.

«Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ αποτελούν το μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του Οργανισμού. Χαίρομαι ιδιαίτερα που, μετά από διαπραγματεύσεις με το Συνδικάτο Εργαζομένων, καταλήξαμε σε συμφωνία, η οποία ικανοποιεί τα περισσότερα από τα αιτήματα που τέθηκαν. Εργαζόμενοι και διοίκηση συνεχίζουμε από κοινού την προσπάθεια για ακόμα καλύτερες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη», τόνισε κατά την υπογραφή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Κώστας Ταγγίρης.

Για μία «καλή Συλλογική Σύβαση Εργασίας, η οποία ικανοποιεί σε σημαντικό βαθμό τα αιτήματα των εργαζομένων», έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ Γιάννης Δήμκας. Ο ίδιος τόνισε ότι το ζητούμενο πλέον είναι να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες έγκρισης από τα συναρμόδια υπουργεία, το Υποδομών και Μεταφορών και το Οικονομικών, ώστε να αρχίσει άμεσα η εφαρμογή της σύμβασης.

Παρόντες στην υπογραφή ήταν οι διευθυντές Οικονομικών Παύλος Τριχάκης και Ανθρώπινου Δυναμικού Χρύσα Δούκα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί