Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60: Οι διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ: Πώς θα βεβαιώνονται – Ποιοι θα εξαιρούνται

Το είπαν και το έκαναν! Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΧΟΥΝΤΟΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!!!

Πρόστιμο 100 ευρώ ανά μήνα θα πληρώνουν από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Το χουντικού τύπου μέτρο μέτρο αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την κατοικία ή διαμένουν εντός της ελληνικής επικράτειας και έχουν γεννηθεί έως και την 31.12.1961. Θα βεβαιώνεται κάθε 16ή του εκάστοτε μηνός.

Διευκρινίσεις για το πρόστιμο παρείχε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, το απόγευμα της Δευτέρας (17.01.2022).

Όπως εξήγησε ο κ. Πιτσιλής, κατά την εφαρμογή του νομού η ΑΔΕΕ θα εκδίδει και βεβαιώνει σε μηνιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα σε όσους πολίτες έχουν συμπληρώσει τα 60 έτη της ηλικίας τους και πάρα τη σχετική υποχρέωση του δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και την 16η μέρα κάθε μήνα.

Η βεβαίωση πρόστιμων γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά την παραλαβή του σχετικού καταλόγου υπόχρεων εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, και την ΗΔΥΚΑ, και την περαιτέρω εξαίρεση από τον κατάλογο αυτό των πρόσωπων που στο μητρώο της ΑΔΕΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής, ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

ΕΝΣΤΑΣΗ

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE στο gοv.gr δηλαδή ανάρτηση της πράξης επιβολής του προστίμου και της εμφάνισης της οφειλής στις πληροφορίες οφειλών. Για την πρώτη φορά θα γίνει έως το τέλος Ιανουάριου.

Παράλληλα, θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο μέσω της πλατφόρμας embolio.gov.gr. Για την αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα, μέσω των κωδικών τους taxisnet και μέσω της πλατφόρμας embolio,gov.gr να υποβάλουν αιτιολογημένο και τεκμηριωμένο αίτημα ένστασης που θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμοδία υπηρεσία.

Ειδικά για θέματα που αφορούν σε επικαιροποίηση φορολογικής κατοικίας ή εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάτη, σημείωσε ο κ. Πιτσιλής, οι αλλαγές θα μπορούν να δηλώνονται στην ΑΑΔΕ με αποστολή αιτήματος στην πλατφόρμα ‘τα αιτήματα μου μέσα από την πύλη MyΑΑΔΕ στο gov.gr. Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον αποδεικνύεται ότι δεν είναι υπόχρεοι υποβολής προστίμου θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός τον επόμενο μήνα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί