Φωτιές έχει ανάψει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, παρά την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, το οποίο βρίσκει αντίθετο ακόμα και το Συμβούλιο της Ευρώπης (ΕΔΩ).
Ο κύβος ερρίφθη με τους άνδρες της ΕΜΑΚ. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και πολλοί πυροσβέστες αναμένεται να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.
Παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση θέλει να σπάσει ρεκόρ καταστρατήγησης νόμων και δικαιωμάτων. Θέλοντας από τον Σεπτέμβριο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους υγειονομικούς όπως έχει διαμηνύσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανεπίσημα στο τραπέζι βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι πιθανό να εμβολιασθούν υποχρεωτικά στην περίπτωση που τους επόμενους μήνες δεν αυξηθούν κάθετα τα ποσοστά εμβολιασμού τους.
Στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζεται και το ενδεχόμενο να εμβολιασθούν υποχρεωτικά και δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με πολίτες για να τους εξυπηρετήσουν, παρά το γεγονός πως σήμερα σε μεγάλο βαθμό οι συναλλαγές με το δημόσιο να γίνονται ψηφιακά.
Πλέον όμως νομικοί έχουν μιλήσει για τα νομικά ζητήματα περί ελευθερίας που εγείρονται, με τους πολίτες να είναι διατεθειμένοι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για να αποφευχθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με τα ρεπορτάζ, η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να εντείνει, σε πρώτη φάση, την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να πεισθούν και οι πιο δύσκολοι πριν καταλήξει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Κάτι που θα γίνει εντός του καλοκαιριού.
Στην κυβέρνηση βλέπουν παράλληλα και πολλές χώρες που δίνουν ακόμη και κίνητρα στους πολίτες, ώστε να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα.
Στην «φιλική» Σερβία αποφασίστηκε να δοθούν ακόμη και οικονομικά κίνητρα και να επιβραβευθούν όσοι εμβολιάζονται «παρά να επιβληθούν μέτρα αποκλεισμών και διακρίσεων σε βάρος όσων συμπεριφέρονται ανεύθυνα και αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό» όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Πρόεδρος της χώρας.
Σε άλλες χώρες, οι κυβερνήσεις προκειμένου να κάνουν πιο ελκυστικούς τους εμβολιασμούς έχουν «επιστρατεύσει» ακόμη και δωρεάν γεύματα μέχρι κερασμένα ποτά, προκειμένου να αλλάξουν άποψη οι πολίτες και να κάνουν το εμβόλιο, ενώ σε ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ χαρίζονται ακόμη και εισιτήρια για αθλητικές διοργανώσεις.
Όλα αυτά εξετάζονται από το Μέγαρο Μαξίμου!
μη πληροφορίες από ethnos. gr, φωτο eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκαριστικό ατύχημα σε τσίρκο: Ακροβάτισσα που χόρευε κρεμασμένη από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό,vid
- Αυτά που έλεγαν οι Γερμανοί στους Έλληνες, ετοιμάζονται να τα ζήσουν οι ίδιοι
- Χειροπέδες σε 67χρονο για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση στο Μαρκόπουλο Αττικής
- Συνάντηση Χατζηδάκη με ανώτερo αξιωματούχο του ΚΚ Κίνας
- «Ο Πούτιν με έχει απογοητεύσει», λέει ο Τραμπ, video
- 700.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία
- Χάος στην αλβανική Βουλή: Ο Ράμα «έχρισε» την πρώτη «AI Υπουργό» – ΒΙΝΤΕΟ
- Χαλκιδική: Κινητοποίηση για αλλοδαπό δραπέτη των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας
- Για «ιστορική συμφωνία για την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη» μιλά ο Τραμπ από τη Βρετανία, video
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν θα χαθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις αγροτικές επιδοτήσεις
Κύρια Θέματα

















