σε περίπτωση που σημειωθούν προβλήματα με την τροφοδοσία από τη Ρωσία συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών, Péter Szijjártó.
Στη συνάντηση εξετάστηκε επίσης το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ουγγαρίας στο Φόρουμ της Ανατολικής Μεσογείου για το Φυσικό Αέριο (East Mediterranean Gas Forum) που αποτελεί βασικό πυλώνα περιφερειακής ασφάλειας και ανάπτυξης.
Οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν εξάλλου στη σημασία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου για τη διαφοροποίηση των πηγών και οδεύσεων προμήθειας ενέργειας και την απεξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων.
Τέλος, ο κ. Σκρέκας παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας και τα μέτρα για την απρόσκοπτη τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:
«Στη συνάντησή μου με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, συζητήσαμε την ανάγκη απεξάρτησης των δύο χωρών από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα και τα μέτρα που έχουμε λάβει προς την κατεύθυνση αυτή.
Σε μια κρίσιμη ιστορικά συγκυρία, ενισχύουμε τις διμερείς συνεργασίες προκειμένου να αυξήσουμε την ενεργειακή μας ανταγωνιστικότητα και ασφάλεια. Η στενότερη συνεργασία των ευρωπαϊκών κρατών για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης αποτελεί τη μοναδική λύση για να θωρακίσουμε την ήπειρό μας και να προστατέψουμε τους καταναλωτές, εξασφαλίζοντας προσιτές τιμές ενέργειας».
(ΦΩΤΟ:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Το βαπόρι απ’ την Περσία…” – Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι του Τσιτσάνη
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς σε Τελωνείο Κακκαβιάς και λιμάνι Ηγουμενίτσας
- Μαρινάκης: Όσα είπε για αγρότες, Φαραντούρη, κόμμα Καρυστιανού και Βαρουφάκη
- Ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο – Το πιο παράξενο βιβλιοπωλείο στον κόσμο είναι στην Ιαπωνία και σας βγάζει από τα διλήμματα
- Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Κανονικά στους πάγκους τους οι παραγωγοί την Παρασκευή
- Ήπειρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους για έντονα καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα
- Μόσχα εναντίον Ουάσινγκτον – Όσα συνέβησαν παραπέμπουν σε δεξιάς απόχρωσης «Ψυχρό Πόλεμο»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ε.Ε. (upd)









