σε 18 αεροδρόμια της χώρας και στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Μείζονος Συντήρησης (ΚΗΕΜΣ).
Πρόκειται για μια σημαντική αναβάθμιση υποδομών με νέα συστήματα επικοινωνιών που δρομολογήθηκε και υλοποιείται, βάσει χρονοδιαγράμματος, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
H σύγχρονη τεχνολογία αεροναυτιλίας θα εγκατασταθεί στους Πύργους Ελέγχου των αεροδρομίων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου, Κέρκυρας, Κω, Αλεξανδρούπολης, Λήμνου, Σητείας, Μήλου, Σάμου, Καβάλας, Καλαμάτας, Ιωαννίνων, Χίου, Σκιάθου, Ακτίου/Πρεβέζης, Καρπάθου και Πάρου.
Η σύμβαση αφορά την εταιρεία «S.I.T.T.I. S.p.A.», συνολικού κόστους 11.120.910 ευρώ (συγχρηματοδοτούμενο από ΕΣΠΑ), και προβλέπει τμηματικές παραδόσεις μέχρι το τέλος του 2025.
Ο διοικητής της ΥΠΑ Γιώργος Σαουνάτσος τόνισε ότι «με τα νέα συστήματα VCRS επιτυγχάνεται η συμμόρφωση με τα διεθνή πρότυπα και τις νέες εφαρμογές που επιτάσσει ο ευρωπαϊκός χώρος, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα διαχείρισης της Εναέριας Κυκλοφορίας μέσω λειτουργικών διευκολύνσεων, και παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια λόγω πλεονασματικών διατάξεων και εφεδρικότητας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παναθηναϊκός: Επίσημο το «διαζύγιο» με τον Φίλιπ Μαξ
- Η Ρωσία ζήτησε επιστροφή των μελών του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου που συνελήφθη από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Ανακοινώθηκε το νέο σχήμα διοίκησης του κεντρικού Δήμου
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες «ξαναζεσταμένη σούπα»
- Ρώσος βουλευτής αποκαλεί πειρατεία την κατάληψη του δεξαμενοπλοίου με ρωσική σημαία
- Θεσ/νίκη: Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο της 21 ετών Έμμας με κατηγορούμενη την συνοδηγό του αυτοκινήτου
- Στ. Καλαφάτης: «Η Θεσσαλονίκη του 2030 να ανταποκρίνεται στον ρόλο που της επιτάσσει η ιστορία και το μέλλον της»
- Γροιλανδία: Τι ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για το θέμα
- Ανάρτηση Τραμπ που μοιάζει με μανιφέστο – Σε τι περίοδο εισέρχεται ο πλανήτης;
- Ούγγρος ΥΠΕΞ: «Η Συμμαχία των Προθύμων ωθεί την Ευρώπη σε σύγκρουση με τη Ρωσία»









