• Αρχική
  • Άρθρα
  • Υπ. Τουρισμού: Πρόσκληση για τη μίσθωση Covid ξενοδοχείων σε 6 νησιά – Οι προϋποθέσεις

Υπ. Τουρισμού: Πρόσκληση για τη μίσθωση Covid ξενοδοχείων σε 6 νησιά – Οι προϋποθέσεις

xenodoxeia eurokinissi
Στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης και της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας.

Το κόστος αποζημίωσης υπολογίζεται ανά δωμάτιο και διαμορφώνεται σε 15 ευρώ/ημέρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ όταν τα δωμάτια είναι κενά και προσαυξάνεται κατά 45 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου κόστους σίτισης και ΦΠΑ, όταν γίνεται χρήση των δωματίων.

Στο πλαίσιο που οριοθετούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της τουριστικής περιόδου, το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού δημοσίευσε την πρώτη Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων, με σκοπό την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με τη νόσο COVID-19.

Το Υπουργείο Τουρισμού πρόκειται να μισθώσει κύρια ή μη κύρια τουριστικά καταλύματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου 2021.

Όπως αναφέρεται στην Πρόσκληση, προκειμένου να γίνει επιλογή των τουριστικών καταλυμάτων, καλούνται οι ασκούντες την εκμετάλλευσή τους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) να υποβάλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σύμφωνα με το υπόδειγμα που συνοδεύει πρόσκληση στο αρχείο που ακολουθεί.

Ειδικότερα, τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη φιλοξενία ατόμων που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού COVID-19, αλλά και στενών επαφών τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία τουλάχιστον 2 αστέρων ή 2 κλειδιών, να βρίσκονται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Ηρακλείου και Χανίων Κρήτης, καθώς και εντός των Νήσων Θήρας, Μυκόνου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω. Οι εγκαταστάσεις τους θα πρέπει να επιτρέπουν την παρασκευή γευμάτων, τα οποία και θα διανέμονται σε δίσκους και θα τοποθετούνται έξω από την είσοδο κάθε δωματίου. Όλες οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν λάβει το ειδικό πιστοποιητικό “Health First” αλλά και να ακολουθούν τα αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου και ειδικές οδηγίες για το χώρο της καραντίνας.

Το κόστος αποζημίωσης υπολογίζεται ανά δωμάτιο και διαμορφώνεται σε 15 ευρώ/ημέρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ όταν τα δωμάτια είναι κενά και προσαυξάνεται κατά 45 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου κόστους σίτισης και ΦΠΑ, όταν γίνεται χρήση των δωματίων.

Δείτε αναλυτικά την Πρόσκληση ΕΔΩ.

imerisia/ photo eurokinissi