Όπως είπε ο κ. Σπανάκης, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση το 2019, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι είχαν παρακράτηση της τάξεως του 60% της σύνταξής τους, τώρα αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε 30%.
«Όμως, οι συνθήκες μας επιτρέπουν αυτό να μηδενιστεί» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και διευκρίνισε ότι αυτή η εξέλιξη έχει δύο πλεονεκτήματα: Πρώτον, κάποιοι, των οποίων η εργασία τους είναι αδήλωτη, θα δηλώσουν αυτά τα εισοδήματα και θα έχουν την ασφάλισή τους, ώστε, στο μέλλον, να προσαυξηθεί η σύνταξή τους. Δεύτερον, οι συνταξιούχοι που θέλουν να εργαστούν και να μεταδώσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους θα μπορούν να το πράττουν.
Ερωτηθείς για το φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Σπανάκης απάντησε τα εξής: «Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν φέρνει καμία φορολογική επιβάρυνση. Μέχρι σήμερα, έχουμε δει βελτιώσεις και, αυτήν τη στιγμή, έχει γίνει μία σοβαρή αλλαγή. Αυτό που ορίζει το νομοσχέδιο είναι ότι θα μπορεί εκείνος που πιστεύει ότι έχει υποστεί ζημιά αντικειμενικά να ζητήσει έλεγχο. Δεν αμφισβητείται η ζημιά. Εάν κάποιος έχει ζημιά, μπορεί να ζητήσει έλεγχο και να το αποδείξει στη διαδικασία του ελέγχου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί εμείς βλέπουμε καλόπιστα τον φορολογούμενο.
Το DNA της φορολογικής μας πολιτικής είναι η μείωση των έμμεσων και άμεσων φόρων και βαδίζουμε σταθερά σε μία πολιτική ξεκάθαρη υπέρ των πολιτών. Οι αριθμοί αυτό δείχνουν. Η ανεργία, για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, πέφτει στο 9,6%, υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας, ενώ γίνεται προσπάθεια να συνταιριάξουμε τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση. Μαζί με τον υπουργό, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, μέσα από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), ώστε να προσαρμόσουμε τα προγράμματά μας».
(απεμπε – φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γάζα: Το πέρασμα της Ράφα θα ανοίξει την Τετάρτη «για περιορισμένη μετακίνηση ανθρώπων», λέει το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς από Ίλιον: «Παραδίδουμε στις γειτονιές της Δ. Αθήνας ασφαλείς και σύγχρονους χώρους παιχνιδιού για τα παιδιά μας»
- Σε εκδήλωση του ΥΠΕΝ αύριο ο Κ. Μητσοτάκης
- Όταν η τέχνη του δρόμου «παντρεύεται» με τη φύση (Vid)
- Ο ισραηλινός στρατός δηλώνει ότι σχεδιάζει τουλάχιστον 3 ακόμη εβδομάδες στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον του Ιράν
- ΑΑΔΕ: Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2026 – Μείωση 50% για κύριες κατοικίες σε μικρούς οικισμούς
- «Θα πέθαινα για έναν καφέ!» – Με ένα ΒΙΝΤΕΟ στα social ο Νετανιάχου χλευάζει θεωρίες που τον ήθελαν νεκρό
- Ιράκ: Πληροφορίες για 5 τραυματίες από ρουκέτες στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης (upd)
- Η Ουγγαρία έχει αναστατώσει τους διεθνιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Συνελήφθησαν 5 άτομα για οπαδική επίθεση που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2025 στην Αθήνα









