Υδρογονάνθρακες: «Τότε θα ξέρουμε αν θα γίνει γεώτρηση – Δεν γίνεται να πάμε ξαφνικά στις ΑΠΕ»

Σε 12 έως 18 μήνες θα ξέρουμε αν θα γίνει γεώτρηση για υδρογονάνθρακες, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης μιλώντας σήμερα στο οικονομικό 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, όπου συνέστησε πιο χαμηλούς τόνους στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

“Ακούγονται πάρα πολλά για γεωπολιτικούς, πολιτικούς ή οικονομικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή έχουμε ολοκληρώσει τις σεισμικές έρευνες και προσπαθούμε να τις κατανοήσουμε. Στις περιοχές που εμπλεκόμαστε, είμαστε 12 έως 18 μήνες μακριά από την επόμενη φάση που είναι η λήψη απόφασης για γεώτρηση και αυτή απέχει κάποιους μήνες ακόμα από την απόφαση για εκμετάλλευση. Ό,τι ακούγεται πρέπει να το βάλουμε σε πιο συντηρητικό πλαίσιο”, πρόσθεσε αναφορικά με τις περιοχές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος, του Ιονίου και στη θαλάσσια περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή μετάβαση τόνισε ότι “αποτελεί μονόδρομο και θα υλοποιηθεί σε 10, 20 ή 30 χρόνια”, όμως αυτό που έχει τεθεί σε αμφισβήτηση είναι το πόσο ρεαλιστικό είναι το πλάνο. “Δεν μπορούμε να πάμε με ένα διακόπτη στις ανανεώσιμες πηγές. Οι πρόσφατες εξελίξεις έβαλαν μια δόση ρεαλισμού στην μετάβαση καθώς το σύστημα δεν είναι έτοιμο να ανταποκριθεί. Οι ανανεώσιμες πηγές έχουν ορισμένα σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η αδειοδότηση και η εξασφάλιση ηλεκτρικού χώρου, ο τρόπος κατανομής του οποίου δεν μας αφήνει ιδιαίτερα εντυπωσιασμένους”, ανέφερε.

ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί