Ξεπουλάμε αβέρτα: Και τα προσφυγικά στην Λ.Αλεξάνδρας πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ

Νόμιμα και σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ  τα  137 από τα συνολικά 228  διαμερίσματα  του προσφυγικού συνοικισμού (προσφυγικά) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας από το Ελληνικό Δημόσιο.

Αυτό έκρινε το  Συμβούλιο της Επικρατείας, απορρίπτοντας την αίτηση του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος υποστήριζε ότι έχει την κυριότητα των ακινήτων αυτών.  Το συγκρότημα των διαμερισμάτων του προσφυγικού συνοικισμού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας βρίσκεται απέναντι από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και είναι χαρακτηρισμένο «νεώτερο μνημείο»  από έτος 2003.

Το ΣτΕ με την υπ’ αριθμόν 507/2018 απόφαση, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Δήμου Αθηναίων ότι τα ακίνητα του προσφυγικού συνοικισμού ανήκουν στην κυριότητά του, αναφέροντας ό,τι η κυριότητα των ακινήτων υπάγεται στην αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων, όπου εάν θέλει μπορεί να προσφύγει ο Δήμος.

Επισημαίνεται στην απόφαση του ΣτΕ ότι από μόνη της η μεταβίβαση των ακινήτων αυτών στο ΤΑΙΠΕΔ, χωρίς να εγκρίνεται οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτά, αλλά και βασικά χωρίς να αποχαρακτηρίζονται  από μνημεία, είναι νόμιμη. Μόνο η μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν συνεπάγεται την άρση της προστασίας του συνόλου του μνημείου, καταλήγουν οι σύμβουλοι Επικρατείας.

 

(iefimerida)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί