Ξεκινούν οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στις Κυκλάδες

Ξεκινούν, σήμερα το απόγευμα,

στο νησί της Σύρου, οι εργασίες του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανάπτυξη, στην διάρκεια των οποίων θα κατατεθούν προτάσεις και θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την πορεία ανάπτυξης των νησιών και την επίλυση των προβλημάτων τους.

Στο συνέδριο «Νότιο Αιγαίο οι Κυκλάδες στην πρώτη γραμμή» θα παραστούν 16 υπουργοί και υφυπουργοί και η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης, με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη που θα αναφερθεί και στα συμπεράσματα του συνεδρίου.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η μόνη -με εξαίρεση την Αττική, που αποτελεί κατηγορία από μόνη της- στην οποία έχουμε δύο συνέδρια. Ένα στα Δωδεκάνησα που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο τον Απρίλιο και ένα στις Κυκλάδες, ενώ στο πλαίσιο εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Νάξο, θεματικός διάλογος με αντικείμενο την αγροτική ανάπτυξη και την αλιεία παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη.

Από πλευράς περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, θα κατατεθούν για όλους τους τομείς συγκεκριμένες προτάσεις για τις οποίες θα επιδιωχθούν να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση έτσι ώστε να δρομολογηθούν λύσεις για το πολλά προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα νησιά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί