• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ξεκάθαρα παγκόσμια νούμερα: Η Ελλάδα 5η πιο ΜΙΖΕΡΗ χώρα στον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Ξεκάθαρα παγκόσμια νούμερα: Η Ελλάδα 5η πιο ΜΙΖΕΡΗ χώρα στον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Αυτά παθαίνει μία χώρα όταν ακολουθεί αριστερόστροφη πολιτική επιδομάτων με όλο και περισσότερους πολίτες να εξαρτώνται από το Κράτος.

Αυτά παθαίνει μία χώρα όταν ακολουθεί αριστερόστροφη πολιτική επιδομάτων με όλο και περισσότερους πολίτες να εξαρτώνται από το Κράτος.

Η Ελλάδα της Αριστεράς παραμένει αμετακίνητη από την 5η θέση στη λίστα με τις πιο μίζερες οικονομίες του κόσμου.

Αυτό αναφέρει ο δείκτης «Misery Index» του Bloomberg.

Τότε γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζει για υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια;

Διαβάζουμε στο thepresident.gr:

Η βαθμολογία των χωρών που περιλαμβάνονται στην έρευνα προκύπτει από τον υπολογισμό του πληθωρισμού μιας χώρας σε συνδυασμό με τους δείκτες ανεργίας.

Είναι εντυπωσιακό ότι οι πέντε πρώτες χώρες του καταλόγου δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με το 2018 «γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει ζόρι στην οικονομία και μικρή πρόοδος στην επιστροφή των ανθρώπων στην εργασία».

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται, όπως και το 2018 η Βενεζουέλα καθώς εκεί ο πληθωρισμός προβλέπεται ότι θα φτάσει φέτος το 8.000.000%!

Ακολουθεί ακόμη μία οικονομία της Λατινικής Αμερικής, η Αργεντινή, η οποία αναγκάστηκε να πέσει και πάλι στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ εν μέσω ραγδαίας υποτίμησης του νομίσματός της και ύφεσης. Στην τρίτη θέση συναντάμε τη Βόρεια Αφρική και ένα σκαλοπάτι πιο κάτω την Τουρκία, η οποία επίσης βιώνει τις επιπτώσεις από τις μεγάλες απώλειες της λίρας και τις εμμονές του Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι στον δείκτη «μιζέριας» περιλαμβάνονται συνολικά 62 χώρες.

Bloomberg

Τι άλλο να γράψουμε εμείς;

ΦΩΤΟ: eurokinissi