και ενίσχυσης της κατασκευής κάλυψης της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Οι εργασίες εντάσσονται στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της Αίθουσας Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, η οποία ξεκίνησε με την τοποθέτηση του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Αθανασίου, ενημερώθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Βουλής και τον ανάδοχο του έργου για την πρόοδο των εργασιών. Αυτές αφορούν στη συντήρηση και ενίσχυση του μεταλλικού φορέα στέγασης της Αίθουσας της Ολομέλειας, καθώς και στην αντικατάσταση του υφιστάμενου υαλοπετάσματος με νέο, σύγχρονων προδιαγραφών. Επίσης, στο έργο περιλαμβάνονται παρεμβάσεις βελτίωσης του αερισμού και του φυσικού φωτισμού, αλλά και η στεγανοποίηση του συνόλου της κατασκευής.
Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία και την ποιότητα του έργου, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
Το χρηματικό αντικείμενο της εργολαβίας, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, ανέρχεται στα 1.287.226,74 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Με την αποπεράτωση του πολύ κρίσιμου αυτού έργου θα έχει επιτευχθεί η αναβάθμιση της λειτουργικότητας του στεγάστρου, όσον αφορά τη στεγανότητά του, την ενεργειακή απόδοσή του και την επισκεψιμότητά του, καθώς και η ασφάλεια του δομικού φορέα της κατασκευής κάλυψης και της αισθητικής εμφάνισης της κατασκευής και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων.
Σχόλιο: Υπάρχουν Έλληνες που πεινάνε.
Υπενθυμίζεται ότι η μέχρι πρότινος κατασκευή κάλυψης χρονολογείται από το 1934, όταν και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο εργασιών μετατροπής των Παλαιών Ανακτόρων σε Κοινοβούλιο. Από εκείνη την περίοδο μέχρι και σήμερα είχαν γίνει μόνο τοπικές επεμβάσεις αποκατάστασης του συστήματος στέγασης, του δομικού φορέα και των περιμετρικών οικοδομικών στοιχείων.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα λυθούν τα σημαντικά προβλήματα στεγανότητας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια η Αίθουσα της Ολομέλειας και θα σταματήσει οριστικά η εισροή υδάτων κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το μήνυμα του ΠτΔ έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του: «Μόνο με συνεννόηση κάνουμε άλματα»
- Η Ιωάννα της Ηρακλειάς – Η δασκάλα με τη μία μαθήτρια, που διορίστηκε τυχαία στο μικρό νησάκι κι έμεινε μόνιμα εκεί
- Πώς η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να λιώσει τον πάγο πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια! ΒΙΝΤΕΟ
- Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Προσαγωγές Τούρκων υπηκόων
- Τεχνολογία και ηλεκτρονικό εμπόριο: Πώς αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών – Στοιχεία για την Ελλάδα
- Χρυσοχοΐδης για έξυπνες κάμερες: Έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους, αλλά όχι η αποστολή των κλήσεων
- Γυναικείος αθλητισμός: Μια αγορά δισεκατομμυρίων που αναπτύσσεται με εκρηκτικούς ρυθμούς
- Γερμανία: Οικονομολόγοι προειδοποιούν για τις συνέπειες του πολέμου στο Ιράν για την οικονομία
- «Είναι fake news»: Μέσω… Τουρκίας διαψεύδουν τον θάνατο του Νετανιάχου
- Επίθεση με μαχαίρι στην Αυστρία – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας









