δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei. Αυτό έχει σχέση με τη βελτίωση των δημοσιονομικών στοιχείων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στη συνέχιση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», είπε.
Όσον αφορά την έκδοση εκ νέου κρατικών ομολόγων, ο υπουργός είπε ότι έχουν διασφαλιστεί επαρκή κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στην αγορά για 2 έως 2,5 χρόνια». Θα περιμένουμε, είπε, να καταλαγιάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία.
Σημείωσε ακόμη ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν αφορά μόνο τον τουριστικό κλάδο, αλλά και «μία ευρύτερη σειρά κλάδων, περιλαμβανομένου του κλάδου της μεταποίησης». Ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης, πρόβλεψε, θα ανέλθει στο 2,1% το 2018 και το 2,5% το 2019, με «μεγαλύτερη την πιθανότητα υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης».
Η υλοποίηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές, συνέχισε ο ΥΠΟΙΚ, θα οδηγούσε σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 5%. Ο δημοσιονομικός χώρος (σε σχέση με τον στόχο του 3,5%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση στοχευμένων κοινωνικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών μέτρων, πρόσθεσε. Επίσης, είπε ότι η μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διετία.
(Pontosnews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χωρίς τέλος οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη – 32 άτομα αποβιβάστηκαν στα νότια παράλια
- Το ρωσικό λιμάνι Πριμόρσκ ξανάρχισε μερικώς την φόρτωση πετρελαίου
- Νέος ΚΟΚ: Πάνω από 14.000 έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική το τριήμερο 12 έως 15 Σεπτεμβρίου
- Λόγια από την Φινλανδία αμφισβητούν το αφήγημα του ΝΑΤΟ που οδηγεί την Ευρώπη σε πόλεμο
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί
- Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βασίλη Σπανούλη
- Κικίλιας για μεταναστευτικό: «Καθημερινή μάχη των λιμενικών στα θαλάσσια σύνορά μας»
- Oreshnik: Μία ρωσική… υπενθύμιση στους Δυτικούς που θέλουν πόλεμο, video
- Συγχαρητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή
- Κόντεψε να… αυτοπυρποληθεί για τις ανάγκες «βίντεο κλιπ», video
Κύρια Θέματα

















