Το ξέκοψε ο Μητσοτάκης: «Δεν θα μειώσουμε τον ΦΠΑ» – Τι θα γίνει με τέλος επιτηδεύματος

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας νωρίτερα στο OPEN, ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ,

καθώς δεν λειτουργεί και επικαλέστηκε παραδείγματα άλλων χωρών, όπου το συγκεκριμένο μέτρο δε λειτούργησε και η μείωση πιστώθηκε στους παραγωγούς και όχι στους καταναλωτές.

«Έχουμε στοχευμένα βοθήσει τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, αλλά δεν θα μειώσουμε τον ΦΠΑ. Κάποιος θα κερδίσει, θα κερδίσει ο παραγωγός, αλλά όχι ο τελικός καταναλωτής. Μειώθηκε ο ΦΠΑ στον καφέ; Ναι Μειώθηκε η τιμή; Όχι. Δεν δουλεύει. Δεν κερδίζει ο τελικός καταναλωτής. Είναι και δημοσιονομικό το θέμα και δεν είναι αποτελεσματικό.

Ο ΦΠΑ όταν μπορέσουμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα έχουμε εξασφαλισμένη δημοσιονομική ισορροπία και η οικονομία τρέξει με τους ρυθμούς που θέλουμε, θα τον μειώνουμε σταδιακά για όλους. Αλλά ακόμα δεν είμαστε εκεί. Ο φόρος στα καύσιμα δεν θα μειωθεί Η αντιπολίτευση να πει ποιον άλλο φόρο θα αυξήσει για να αντισταθμίσει την απώλεια των εσόδων. Αυτά που λέει ο κ. Τσιπρας δεν τολμά να τα κοστολογήσει. Είναι παντελώς ανεφάρμοστα».

Ανακοίνωσε πως έως το τέλος της επόμενης 4ετίας θα καταργηθεί σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος.

«Εμείς ότι λέμε το κάνουμε. Το τέλος επιτηδεύματος θα το καταργήσουμε στη δεύτερη τετραετία σταδιακά. Όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις υλοποιήθηκαν», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

(Eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί