Το “συμπληρωματικό” Μνημόνιο και η μείωση των συντάξεων – Τι έλεγαν στον ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Η σημερινή μέρα δεν είναι καθόλου καλή για τους Έλληνες πολίτες, γιατί ξεκινά η συζήτηση για τα προαπαιτούμενα του τέταρτου «συμπληρωματικού» Μνημονίου.

Φυσικά η συζήτηση για τα….προαπαιτούμενα θα γίνει στο Κοινοβούλιο.

Διαβάζουμε στην ειδησεογραφική Ιστοσελίδα ifimerida:

Η συζήτηση θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Τα μέτρα του 2019 θα κόψουν 1,8 δισ. ευρώ από συντάξεις (1% του ΑΕΠ) και άλλα τόσα από τη μείωση στο αφορολόγητο. Το Μεσοπρόθεσμο όμως αποκαλύπτει ότι ο επαναϋπολογισμός των παλαιών συντάξεων θα αφαιρέσει τελικά 2,555 δισ. ευρώ (1,121 δισ. με αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων του Δημοσίου και 1,434 των κύριων συντάξεων των υπολοίπων Ταμείων). Άλλα 232 εκατ. ευρώ θα κοπούν από τις επικουρικές συντάξεις. Επιπλέον, από την μείωση στο αφορολόγητο η κυβέρνηση προβλέπει αφαίμαξη 1,920 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε την Παρασκευή και από σήμερα στις 12:00 ξεκινά η συζήτηση και η επεξεργασία του στις αρμόδιες επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης.
Την Τετάρτη η συζήτηση θα πάει στην Ολομέλεια, η οποία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ και θα ολοκληρωθεί την επομένη ημέρα.

Τα πυρά της Αντιπολίτευσης

Η Νέα Δημοκρατία, «πιστεύει» ότι το πολυνομοσχέδιο δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμα Μνημόνιο. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, θεωρεί ότι η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια, μόνο καθαρή δεν θα είναι.

Οι Έλληνες πολίτες, θα δουν τις συντάξεις τους μειωμένες. Μιλάμε για το απόλυτο «πετσόκομμα» δηλαδή. Μπορεί λοιπόν η κυβέρνηση να δηλώνει ότι η Οικονομία πάει από το καλό στο καλύτερο, αλλά αυτό το «καλό» δεν το βλέπουν οι πολίτες.

Τι έλεγε ο Τσίπρας για τις συντάξεις

Καφαντάρη: Οι άλλοι θα σας κόψουν τις συντάξεις

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί