• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στις ΗΠΑ

Το πρόγραμμα της επιχειρηματικής αποστολής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας στις ΗΠΑ

Επιχειρηματική αποστολή για την προώθηση της καινοτομίας,

της επιχειρηματικότητας και του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ διοργανώνει η Περιφέρεια, σε συνεργασία με την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τα μέλη της αποστολής θα επισκεφτούν τη Silicon Valley, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, θα έχουν συναντήσεις σε εταιρίες – ηγέτες του κλάδου, όπως η Google και η Facebook. Στην επίσκεψη στη Google, μάλιστα, στελέχη της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν το μηχανισμό υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που λειτουργεί στην Περιφέρεια.

Η Περιφέρεια και οι φορείς που διοργανώνουν την αποστολή θα παρουσιάσουν τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Ελλάδας σε εκδήλωση με τίτλο «Discover Greece» (Ανακαλύψτε την Ελλάδα). Εκτός του Περιφερειάρχη, ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο Δάφνη Βιτσικουνάκη, ο Διευθυντής του ψηφιακού hub του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) στη Silicon Valley Eric Thelen, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της AgentRisk Jon Vlachogiannis κ.ά. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη και στο hub καινοτομίας «360 Lab San Francisco».

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης, διοργανώνεται ειδική εκδήλωση στη Silicon Valley, με θέμα τη δημιουργία γεφυρών συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Silicon Valley με συμμετέχοντες στελέχη εταιριών τεχνολογίας, επενδυτικών funds, ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, angel investors, καθηγητών πανεπιστημίων, επιχειρηματιών κτλ. Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστεί το οικοσύστημα καινοτομίας και ICT της Θεσσαλονίκης και το «Thessaloniki Innovation Friendly Destination». Εισηγητές εκτός από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, μεταξύ άλλων, θα είναι η Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο Δάφνη Βιτσικουνάκη, ο Technology Exec της Silicon Valley Αθανάσιος Κατσιούλας, ο Πρόεδρος της «Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης» Τάσος Τζήκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ Κωστής Καγγελίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας Παντελής Αγγελίδης και στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, θα μιλήσει στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο Stanford, προκειμένου να παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ τα μέλη της αποστολής θα συμμετάσχουν και στο «TechCrunch Disrupt», που είναι το κορυφαίο συνέδριο στον κόσμο για επαναστατικές νεοσύστατες επιχειρήσεις και την εισαγωγή τεχνολογιών, που εξελίσσουν τους βασικούς καινοτόμους βιομηχανικούς κλάδους της τεχνολογίας.

Ο περιφερειάρχης θα έχει επίσης συνάντηση με τον Μητροπολίτη του Σαν Φρανσίσκο Γεράσιμο, ομογενειακές οργανώσεις, αλλά και με τη Δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο London Breed και τον Δήμαρχο του Λος Άντζελες Eric Garcetti. Θα επισκεφτεί το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (American Hellenic Council of California), όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Ομογένειας στις ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της προβολής του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει προγραμματιστεί σειρά συναντήσεων του περιφερειάρχη στο Hollywood της Καλιφόρνια, με εταιρίες της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας. Ο Περιφερειάρχης έχει προγραμματίσει συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης Εταιρειών Κινηματογράφου Αμερικής (Motion Picture Association of America) στο Hollywood με εκπροσώπους των εταιριών – κολοσσών της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως Netflix, HBO, Walt Disney Studios, Paramount Pictures, NBC/Universal, CBS, Fox και Warner Bros. Επίσης, θα έχει συνάντηση στα γραφεία της Millennium Films, με τον Πρόεδρο της εταιρείας Jeffrey Greenstein και τον Συντονιστή Sam Schulte. Η επίσκεψη της επιχειρηματικής αποστολής στις ΗΠΑ θα διαρκέσει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2019.

photo:pexels