Το «μεταμνημονιακό» Πλαίσιο – Τι μας περιμένει (Βίντεο)

Το τέταρτο Μνημόνιο έχει ψηφιστεί (πολυνομοσχέδιο) αλλά η κυβέρνηση ακόμα μας λέει διάφορα για την «καθαρή έξοδο». Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν πιστεύει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και πως θα μπορούσε άλλωστε.

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην βλέπει ότι η έξοδος από τα Μνημόνια, είναι μακριά. Μπορεί λοιπόν να τελειώνει το τρίτο πρόγραμμα αλλά το τέταρτο είναι ήδη έτοιμο, όπως διαβάσατε και παραπάνω.

Για να ακριβολογούμε, είναι έτοιμο το λεγόμενο «μεταμνημονιακό» Πλαίσιο για την……Σταθερότητα και την Ανάπτυξη.

Τι μας περιμένει

  1. Μέχρι και το 2022, ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, είναι 3,5% του ΑΕΠ. Στο Eurogroup της Πέμπτης (21/6/18), πιθανότατα θα μάθουμε πως θα διαμορφωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 έως και το 2060.
  2. Μη συσσώρευση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου έναντι των ιδιωτών και προμηθευτών.
  3. Μείωση των λεγόμενων κόκκινων δανείων.
  4. Διατήρηση της ανεξαρτησίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και απλοποίηση-βελτίωση των φορολογικών διαδικασιών.
  5. Μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και τοποθετήσεις γενικών διευθυντών (τον Οκτώβριο) αλλά και μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.
  6. Ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και των Δασικών Χαρτών.

Στο «πρόγραμμα» μπαίνουν και οι ιδιωτικοποιήσεις χωρίς όμως να τίθενται ποσοτικοί στόχοι.
Εκτός από όλα τα παραπάνω «καλούδια», να μην ξεχνάμε ότι έρχονται και νέες μειώσεις στις συντάξεις το 2019 με το…καλημέρα.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα εκπλαγούμε ευχάριστα και ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις αλλά αυτό μάλλον δεν το πιστεύει κανείς, ούτε καν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από το newsbeast

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί