Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τον συγκεκριμένο μήνα η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 167,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 20,6% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που ήταν 210,5 εκατ. ευρώ. Ενώ, η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία τον Ιούλιο 2024 ανήλθε σε 8,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 8,3% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που ήταν 9 εκατ. ευρώ.
Το 7μηνο, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 835,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 50,9% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2023 που ήταν 1.699,1 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς τη Ρωσία ανήλθε σε 51,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 12,2% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2023 που ήταν 59,2 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ρωσίας ήταν αρνητικό και ανήλθε σε 783,2 εκατ. ευρώ (έλλειμμα).
Όσον αφορά την Ουκρανία, τον Ιούλιο 2024 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη συγκεκριμένη χώρα ανήλθε σε 32,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 46,7% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που ήταν 22,4 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ουκρανία ανήλθε σε 103,8 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 47,8% σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 που ήταν 70,2 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ουκρανίας ήταν θετικό και ανήλθε σε 71 εκατ. ευρώ (πλεόνασμα).
Το 7μηνο, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από την Ουκρανία ανήλθε σε 221 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 41,4% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2023 που ήταν 156,3 εκατ. ευρώ. Η αξία των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Ουκρανία ανήλθε σε 786,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 108,3% σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2023 που ήταν 377,5 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας- Ουκρανίας ήταν θετικό και ανήλθε σε 565,5 εκατ. ευρώ (πλεόνασμα).
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μακεδονία: Προσωρινή παύση ενόψει Πρωτοχρονιάς στα αγροτικά μπλόκα
- Καθηγητής με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά τους μαθητές του σε ένα συγκινητικό βίντεο!
- Eurostar: Προειδοποίησε για νέες ακυρώσεις και καθυστερήσεις δρομολογίων – Νέα ταλαιπωρία για τους επιβάτες
- Η Φον ντερ Λάιεν… καλωσορίζει τη Βουλγαρία στο ευρώ, vid
- Πρωτοχρονιά 2026: Παραδοσιακή βασιλόπιτα από την Αγιάσο… για όλο τον χρόνο – Δείτε τη συνταγή
- Το βίντεο του Π. Μαρινάκη: Το 2025 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις αλλά και ουσιαστικές τομές
- Δ. Κουτσούμπας: Οι λαοί έχουν τη δύναμη να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων
- Ρωσικό ΥΠΑΜ: Ποιά πορεία ακολούθησαν τα drones που πήγαν να χτυπήσουν το σπίτι του Πούτιν – ΧΑΡΤΗΣ
- Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών
- Επεισοδιακές ληστείες! Μία με ψευτοαστυνομικό…και μία με κλοπή παπουτσιών









