• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΜΜΑΤΑ
  • Τι συνέβη ΤΕΛΙΚΑ με τα «νταούλια και τους ζουρνάδες» του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε την αλήθεια κατάματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι συνέβη ΤΕΛΙΚΑ με τα «νταούλια και τους ζουρνάδες» του ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε την αλήθεια κατάματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε τα «παχιά λόγια»,

να επαινούμε τις εκ του ασφαλούς «κραυγές» μικρών κομμάτων ή δημοσιογράφων, ασκώντας πατριωτισμό εκ του διαδικτυακού καναπέ και όταν απογοητευτούμε από το κόμμα που μας έλεγε και μας λέει ατέρμονα ψέματα, πετάμε ένα «όλοι ίδιοι είναι» για να νιώσουμε καλύτερα επειδή μας έπιασαν πάλι «κότσο».

του Κίμωνα Χαραλάμπους

«Καμία χώρα της ευρωζώνης δεν έχει χειρότερο αξιόχρεο και δεν πρέπει να καταβάλλει τόσο υψηλά επιτόκια στα ομόλογα όπως η Ελλάδα.  

(…)

Η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ «τρίζει». Ετσι δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να χάσει σε λίγους μήνες την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο.

Ούτως ή άλλως το 2019 πρέπει να εκλεγεί νέα Βουλή.  

 Ήδη, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τα προεκλογικά δωράκια. Θέλει να ακυρώσει τις περικοπές συντάξεων, να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα και να πάρει πίσω μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Ο,τι χειρότερο δηλαδή για τους επενδυτές».

Αυτό σημείωσε η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», όπως ενδεχόμενα διαβάσατε, υπογραμμίζοντας πως «η πολιτική του Α.Τσίπρα εντείνει την ανησυχία στις αγορές».

 «»Εμείς θα βαράμε το νταούλι και θα οι αγορές θα χορεύουν», υπόσχονταν το 2014 στους συμπατριώτες του ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Μια απλοϊκή υπόθεση που αποδείχθηκε πανάκριβο λάθος», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Και δεν είναι απλά ένα πανάκριβο λάθος!

Σε σχέση με το επιχειρηματικό περιβάλλον, η Ελλάδα της αριστερής υπερφορολόγησης, στον δείκτη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας, βρίσκεται πλέον στην θέση 72η θέση ανάμεσα σε 190 χώρες, από την 67η που βρισκόταν πέρυσι και την 61η του 2016.

Κατρακύλα χωρίς τελειωμό. Πώς να εμπιστευτούν οι όποιες αγορές και οι όποιοι σοβαροί επενδυτές μια χώρα, η οποία αρνείται να ενισχύσει την εγχώρια ιδιωτική πρωτοβουλία, που με την σειρά της παράγει κέρδος και αποφέρει υγιή έσοδα σε ένα κράτος, μέσω λογικών φόρων;

Αντίθετα η Ελλάδα του 2019 προσελκύει σαν μαγνήτης «αρπακτικά», τα οποία «αρπάζουν» τα πάντα κοψοχρονιά, όπως συμβαίνει σε σοσιαλίζουζες «μπανανίες».

Η ζοφερή πραγματικότητα, όπως αποτυπώνεται στον πίνακα κατάταξης, είναι ότι η Ελλάδα των επιδομάτων έχει χειρότερο ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον από την Ουκρανία (71), Κιργιζία (70), το Βιετνάμ (69), το Περού (68), την Αλβανία (63), την Κένυα (61), την Ρουάντα (29), αλλά και τα Σκόπια (10), με την ευκολία του επιχειρείν στη χώρα να βρίσκεται μόλις πάνω από αυτήν της Μογγολίας, του Ουζμπεκιστάν και του Ομάν.

Τα «νταούλια και οι ζουρνάδες» βάρεσαν αλλά για τον ελληνικό λαό. Τώρα πλέον βαράει το «καμπανάκι κινδύνου».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...