Στο χαιρετισμό του στο 1ο Growth fund Summit του Υπερταμείου, ο υπουργός ανέφερε ότι το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο θα λειτουργεί με έσοδα από το Υπερταμείο και θα κινητροδοτεί επενδυτικές πρωτοβουλίες, κυρίως στις νέες τεχνολογίες και στις πράσινες επενδύσεις. Θα έχει σύγχρονο management και θα αξιοποιεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.
Η εν λόγω εξέλιξη προέκυψε μετά από συμφωνία με τον ESM, έπειτα από την επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο. Όπως τόνισε ο υπουργός, θα υπάρχουν δύο βασικά κεφάλαια στο νέο Ταμείο:
1.Το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο θα πάρει κεφάλαιο από το Δημόσιο. Θα γίνει αποτίμηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από ανεξάρτητο επενδυτή. Το 50% της χρηματοδότησης θα οδεύσει στη μείωση του δημοσίου χρέους και το υπόλοιπο 50% στο νέο επενδυτικό ταμείο.
2.Έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2024 θα υπάρξει μια νέα νομοθετική παρέμβαση για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ που είναι υπό την «ομπρέλα» του Υπερταμείου, προς την ανάπτυξη της επενδυτικής πρωτοβουλίας και της εμπορικής δυναμικής.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι το Υπερταμείο περνά σε μια νέα εποχή. Η προσέγγιση αυτή δεν μπορεί, είπε ο υπουργός, να μην λάβει υπόψη τρία στοιχεία:
1.Την αντιμετώπιση και επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάστηκαν κατά την 7ετία από τη σύσταση του Υπερταμείου.
2.Την αξιοποίηση των θετικών πλευρών του.
3.Την προώθηση παρεμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό του Υπερταμείου και των θυγατρικών του, προς την ουσιαστική συμβολή στη σημαντική προσπάθεια για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Ο υπουργός δήλωσε, παράλληλα, ότι σκοπεύει να ενισχύσει περαιτέρω το πλαίσιο του ν. 4972/2022 (περί εταιρικής διακυβέρνησης εταιρειών του Δημοσίου). Και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει συνεργασία του Υπερταμείου με τη γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του ΥΠΕΘΟ, προς όφελος των φορολογουμένων (αύξηση εσόδων) και της ανάπτυξης.
(ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Τούρκοι παραβιάζουν ξανά τον ελληνικό εναέριο χώρο! Τι κρύβεται από πίσω;
- Εκατοντάδες τεράστιες τρύπες καταστρέφουν τα χωράφια στην Τουρκία – Τι κρύβεται πίσω από το φαινόμενο;
- Έβρος: Μετέφερε αλλοδαπούς παράνομα μέσα στην Ελλάδα και συνελήφθη
- Το βίντεο “φοράμε τα γούνινα παλτό μας με κουκούλα εντελώς λάθος” δίχασε το tiktok, vid
- Πολωνία: Άνοιξαν και πάλι δύο αεροδρόμια που είχαν κλείσει λόγω των ρωσικών πληγμάτων
- Σοκαριστική καραμπόλα με 50 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία: Ένας νεκρός, 26 τραυματίες, vid
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί τους αυτονομιστές να μην επιχειρήσουν στρατιωτική δράση
- Θ. Κοντογεώργης: «Η κυβέρνηση θα διατηρήσει ισχυρή τη σχέση με τους αγρότες»
- Ο βασιλιάς και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ «σε συνομιλίες» για να επισκεφθούν τις ΗΠΑ το 2026
- Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΑΠΕΡΓΙΑ









