Θεσσαλονίκη : Το brand name «Ελλάδα» μπορεί να ξαναγίνει ισχυρό, τόνισε ο Θ. Καράογλου

Το brand name «Ελλάδα» μπορεί να ξαναγίνει ισχυρό, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου,

χαιρετίζοντας στις εργασίες ημερίδας με θέμα: «Παράγοντες που επηρεάζουν την Εταιρική Κουλτούρα και Διακυβέρνηση», που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος και η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καράογλου, επεσήμανε την ανάγκη «η ελληνική επιχειρηματικότητα να αποκτήσει δική της ταυτότητα, την οποία θα την ορίζει, δίχως να την περιορίζει, μέσα στο σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον» και υπογράμμισε ότι «κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να εξελιχθεί και να προοδεύσει οφείλει να διαθέτει όραμα, να βασίζεται σε αξίες και να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό».

«Το όραμα είναι η κινητήριος δύναμη που μας ευθυγραμμίζει με το στόχο και κινητοποιεί τις δυνάμεις που μετατρέπουν το όνειρο σε πράξη» ανέφερε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Οι αξίες αποτελούν όσα πρεσβεύουμε. Είναι οι συμπεριφορές, οι νοοτροπίες, η ηθική, η δεοντολογία και ο επαγγελματισμός που διέπουν μια επαγγελματική “οικογένεια”. Το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό είναι η απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να δημιουργηθεί ένα αφήγημα το οποίο ενστερνίζονται όσοι συμμετέχουν στο όλο εγχείρημα».

Ο κ. Καράογλου, υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην πολιτική διακυβέρνηση και τον επιχειρηματικό κόσμο ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα οφέλη για την οικονομία και για την κοινωνία. Πρόσθεσε ότι μέλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι να λαμβάνονται θετικές αποφάσεις και μέτρα που ευνοούν την ανάπτυξη και διευκολύνουν την επιχειρηματικότητα και τη λειτουργία και των μικρών και των μεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων.

«Έχουμε το ταλέντο, τις ικανότητες, τη διάθεση ως χώρα να φύγουμε μπροστά» είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Το brand name “Ελλάδα” μπορεί να ξαναγίνει ισχυρό αρκεί να εργαστούμε όλοι μαζί για τον κοινό εθνικό στόχο, την αναγέννηση της πατρίδας μας».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί