«Θα ξεσηκωθεί ο κόσμος»: Κεραυνός εν αιθρία με σχεδιαζόμενο μηνιαίο τέλος από τις τράπεζες, vid

Μηνιαίο τέλος σχεδιάζουν άμεσα τα πιστωτικά ιδρύματα.

Την στιγμή που δεν αναμένεται περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων και, κατά συνέπεια, άνοδος των εσόδων από το επιτοκιακό περιθώριο, οι ελληνικές τράπεζες αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τα έσοδα από προμήθειες και ταυτόχρονα να μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση ξεχασμένων ή διπλών και τριπλών λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα και κινήσεις.

Σύμφωνα με το Mega και την εφημερίδα «Τα Νέα», η επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα θα αφορά μόνο την τήρηση καταθετικών λογαριασμών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές, να έχουν χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρουν κεφάλαια κ.ά.

Αντίθετα, δεν θα υπάρχει επιβάρυνση στους απλούς αποταμιευτικούς λογαριασμούς, οι οποίοι όμως δεν θα έχουν τη δυνατότητα πληρωμών ή χρεωστικής κάρτας για αναλήψεις.

Σημειώνεται ότι μηνιαίες χρεώσεις υπήρχαν σήμερα στους λογαριασμούς για επιχειρήσεις.

«Με το “έτσι θέλω” βγάζουν λεφτά. Εγώ πιστεύω θα ξεσηκωθεί ο κόσμος με το που ανακοινωθεί αυτό! Δηλαδή πραγματικά, δεν είναι παράνομο αυτό; Από παντού να σου παίρνουν χρήματα;», ήταν μερικά από τα σχόλια του πάνελ του Mega στο άκουσμα της είδησης.

Με πληροφορίες από megatv – freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί