Θ. Τζήμερος: «Μόνο με τη μείωση του κράτους και της φορολογίας, θα ανθίσουν τα έσοδα στη χώρα»

O πρόεδρος και ιδρυτής της «Δημιουργίας» Θάνος Τζήμερος,

περιοδεύει σε πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας για τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος, σε σχέση με την οικονομία, την ανάπτυξη, τον κρατισμό, την υψηλή φορολογία, τη λειτουργία του δημοσίου, τον συνδικαλισμό, την υγεία, την παιδεία κ.ά.

Ο κ. Τζήμερος συναντήθηκε με ιδιώτες επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

 «Στην Ελλάδα υπάρχει ένα κόμμα μόνο, ο Κρατισμός. Ουσιαστικά όλα τα κόμματα θεωρούν ότι το κράτος είναι λάφυρο και έτσι το χρησιμοποιούν διορίζοντας τους δικούς τους και αυξάνοντας το κράτος. Αντίθετα αυτό που χρειάζεται είναι η μείωση του κράτους, η απελευθέρωση της Αγοράς, οι επενδύσεις και φυσικά η μείωση των φόρων για να μπορούν οι πολίτες να επενδύσουν ,αλλά τα χρήματα να πηγαίνουν στην τσέπη τους και όχι σε διορισμούς ημετέρων», τόνισε εκτιμώντας ότι η λογική του ταξίματος επιβαρύνει τη χώρα. Τάχθηκε υπέρ της μείωσης της φορολογίας, ως τη σωστότερη επιλογή ανάπτυξης, καθώς και της κατάργησης χιλιάδων ελέγχων και προϋποθέσεων για να επενδύσει κάποιος σε μια δουλειά. «Αντίθετα μέχρι σήμερα όλοι αυξάνουν το κοινωνικό κράτος, το οποίο παίρνει χρήματα από όσους εξακολουθούν να εργάζονται σ’ αυτή τη χώρα και που τους έχουν εξουθενώσει εντελώς», πρόσθεσε.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τζήμερος, προτείνει απλό φορολογικό νόμο, σταθερό για μία 10ετία, με 12% γραμμικό φόρο, με όλα τα έξοδα αναγνωρισμένα, απελευθέρωση της εργασίας και όλων των επαγγελμάτων, κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων καθώς και του ΕΝΦΙΑ, αξιολόγηση του δημοσίου κ.ά. Ανέφερε επίσης ότι η δημόσια υγεία και παιδεία πληρώνεται πολύ ακριβά, από την υψηλή φορολογία των πολιτών και μάλιστα με κακής ποιότητας υπηρεσίες, ενώ εξέφρασε τις αρνητικές του θέσεις για τη λειτουργία των συνδικαλιστών τους οποίους χαρακτήρισε «την πιο διεφθαρμένη ομάδα». Ως πληγή χαρακτήρισε επίσης και τις παράνομες απεργίες στο Δημόσιο, τις οποίες η «Δημιουργία ξανά», δεν θα επέτρεπε, όπως είπε, με την απόλυση όσων απεργούν παράνομα στο δημόσιο τομέα, την αμέσως επόμενη ημέρα. Παραδέχθηκε τέλος, ότι οι πολιτικοί γνωρίζουν την σωστή οδό, όμως το πολιτικό κόστος τους μεταλλάσσει και τους κάνει να ρίχνουν πολύ νερό στο κρασί τους, υπηρετώντας τελικά το κομματικό και όχι το συνολικό συμφέρον.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί