Τέλος το παραμύθι με την έξοδο από τα μνημόνια: Στενή εποπτεία , αξιολογήσεις και εκθέσεις «προόδου»!

Αυτά προβλέπονται ήδη από τον το ερχόμενο φθινόπωρο.

Λίγο αφότου η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πανηγυρίσει για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, σε ΔΝΤ και Ευρώπη έχουν άλλα σχέδια για την ελληνική οικονομία, αφού δεν αναμένεται να αλλάξει σχεδόν τίποτα σε σχέση με την σημερινή πραγματικότητα.

Όπως αποκάλυψε νωρίτερα ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν, οι αξιολογήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας (4 στον αριθμό) θα ισχύουν κανονικά και μετά τις 20 Αυγούστου, δηλαδή μετά την περιβόητη λήξη του προγράμματος στήριξης.

Εν τη συνεχεία ο ίδιος σημείωσε πως η επόμενη αποστολή στη χώρα μας από το ευρωπαϊκό πλαίσιο μεταμνημονιακής παρακολούθησης αναμένεται το φθινόπωρο, όπου και θα ελεγχθούν εξονυχιστικά τα μέτρα λιτότητας που ήδη έχουν ψηφιστεί για το 2019, ο προϋπολογισμός και φυσικά όλα τα υπόλοιπα δημοσιονομικά νούμερα.

Και συνεχίζει ο κ.Ντόλμαν:

«Το ΔΝΤ είναι δεσμευμένο στη μετα-προγραμματική εποπτεία χωρών που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα με υψηλές αποπληρωμές προς το Ταμείο, κι έτσι η αλληλεπίδραση με τις αρχές θα είναι πιο συχνή από τον ετήσιο κύκλο του άρθρου 4..

Κατά την ανάληψη των δραστηριοτήτων αυτών, θα δουλέψουμε μαζί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της δέσμευσης, σύμφωνα με αντίστοιχα αιτήματα των αρχών, σε στοχοθετημένους τομείς όπως η διοίκηση εσόδων και η διαχείριση των δημόσιων οικονομικών».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί