θα μπορούσαν να επιβαρυνθούν με φόρο 3% επί του κύκλου εργασιών τους βάσει σχεδίου πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η πρόταση, η οποία αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη εβδομάδα και εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές για την επικαιροποίηση του προηγούμενου σχεδίου που προέβλεπε φορολογικό συντελεστή μεταξύ 1 και 5%.
Ο φόρος, αν εγκριθεί από τα κράτη και τους νομοθέτες της ΕΕ, θα ισχύει μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις με παγκόσμια έσοδα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και φορολογητέα έσοδα άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στην ΕΕ.
Το όριο για τα έσοδα της ΕΕ έχει αυξηθεί από 10 εκατ. ευρώ που αρχικά προβλεπόταν, για να απαλλάσσονται από τον φόρο οι μικρότερες εταιρείες και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις.
Οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις, όπως η Uber, η Airbnb και η Amazon, ενδέχεται να πληγούν εξίσου από τη νέα εισφορά, η οποία θα εφαρμοζόταν σε όλες τις 28 χώρες της ΕΕ.
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί έχουν κατηγορηθεί από τα μεγάλα κράτη μέλη για το γεγονός ότι καταβάλλουν πολύ λίγους φόρους στην ΕΕ, μεταφέροντας ορισμένα από τα κέρδη τους σε κράτη μέλη με χαμηλή φορολόγηση, όπως η Ιρλανδία και το Λουξεμβρούργο.
(capital)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Ζελένσκι έβαλε τα… στρατιωτικά του και πήγε στο μέτωπο, vid
- Προειδοποίηση οδοντιάτρων για παραπλανητικές διαφημίσεις
- Ο απόκοσμος «ανεμοστρόβιλος» που εθεάθη στον Ήλιο, vid
- Ο συνθέτης Μαξ Ρίχτερ χρησιμοποίησε όργανα της ελισαβετιανής εποχής για τη μουσική της ταινίας «Hamnet»
- Η Λάρνακα ορίζεται Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2030
- ΕΚΤ: Έρχονται νέα «αντίστροφα στρες τεστ» στις τράπεζες για τους γεωπολιτικούς κινδύνους
- Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Αστυνομικός σώζει τη ζωή βρέφους στο δρόμο
- Κρήτη: Σύλληψη 45χρονου για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και εργασιακή εκμετάλλευση
- ΑΣΕΠ: Προσωρινά αποτελέσματα για 2.217 θέσεις σε φορείς του Δημοσίου (8Κ/2024)
- Συμβολικό κλείσιμο των δήμων όλης της χώρας από την ΚΕΔΕ στις 16/12, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού









