Συνέδριο Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΙCC)

Προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ελπίζουμε να συμπεριλαμβάνει και τη Μεγάλη Βρετανία, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί πρώτα η ενιαία αγορά και παράλληλα να θεσπιστεί το κατάλληλο θεσμικό και πολιτικό πλαίσιο για τη δημιουργία μιας γνήσιας και ισχυρής ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ένωσης, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας […]

Προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία στην Ευρωπαϊκή Ένωση,

που ελπίζουμε να συμπεριλαμβάνει και τη Μεγάλη Βρετανία, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί πρώτα η ενιαία αγορά και παράλληλα να θεσπιστεί το κατάλληλο θεσμικό και πολιτικό πλαίσιο για τη δημιουργία μιας γνήσιας και ισχυρής ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ένωσης, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια αριστείας του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΙCC), στη διάρκεια της οποίας τιμήθηκε για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του στην πατρίδα μας.

Η επιχειρηματική κοινότητα θα πρέπει να στηρίξει και να ενθαρρύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και άλλων δράσεων, αναγκαία για την έγκαιρη επίτευξη αυτών των στόχων. Το ζήτημα αυτό θα μπορούσε να είναι το επίκεντρο μιας μελλοντικής συνάντησης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΙCC). Η αποτυχία δεν αποτελεί επιλογή για την Ευρώπη μέσα τον επόμενο αιώνα, τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Λουκάς Παπαδήμος.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έδωσε έμφαση μεταξύ άλλων στο αναβαθμισμένο ρόλο της οικονομικής διπλωματίας από την νέα κυβέρνηση, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της χώρας μας. Υπογράμμισε επίσης τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας λόγω της γεωπολιτικής της θέσης ως πύλης εισόδου στην Ευρώπη και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΙCC) Ελλάδος και δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε επενδυτικές ευκαιρίες σε διάφορος τομείς της οικονομίας που υπάρχουν στην Ελλάδα, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, ο αγροτικός τομέας, και ο τομέας ακινήτων, επισημαίνοντας ότι η νέα κυβέρνηση είναι φιλική προς τις επενδύσεις και το επιχειρείν. Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο και στη σημασία του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου για την ενδυνάμωση εμπορικών και οικονομικών σχέσεων σε διεθνές επίπεδο. Εκτενή αναφορά στα θέματα αυτά έκανε και ο πρόεδρος του ICC Πολ Πόλμαν.

Το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (International Chamber of Commerce-ICC), ο μοναδικός παγκόσμιος επιχειρηματικός οργανισμός που εκφράζει τις επιχειρήσεις από όλους τους τομείς δραστηριοτήτων σε κάθε μέρος του κόσμου, γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, σε εκδήλωση με θέμα «Ο επόμενος αιώνας της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας». Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί